Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 1. 2017,
7.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

tenis Ana Konjuh Lauren Davis Novak Đoković Andy Murray

Sobota, 7. 1. 2017, 7.54

6 let, 7 mesecev

Teniški globus, 7. januar

Đoković spet na zmagovitih tirnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Srbski teniški igralec Novak Đoković je napovedal, da se v novem letu vrača na teniški prestol. V prvem letošnjem obračunu najboljših dveh igralcev je na turnirju v Dohi v finalu s 6:3, 5:7 in 6:4 premagal Britanca Andyja Murrayja, ki ga je ob koncu lanske sezone prehitel na prvem mestu računalniške lestvice ATP.

Đoković je dobil že 26. medsebojni dvoboj, Murray, ki je do tega poraza od septembra 2016 dobil 28 zaporednih obračunov, je bil uspešen 11-krat. Za srbskega igralca je bila to 67. turnirska zmaga in druga v Dohi, z njo je Murrayju preprečil, da bi izenačil dosežek Rogerja Federerja, ki je turnir v Katarju osvojil trikrat. Najboljši je bil leta 2008 in 2009, leto prej pa je izgubil finale proti Hrvatu Ivanu Ljubičiću.

Odločilni trenutki dvoboja so se zgodili sredi tretjega niza, ko je imel Murray pri vodstvu 3:2 dve žogi za odvzem servisa, a se je Đoković izvlekel iz težav, nato pa v naslednji igri sam odvzel servis tekmecu.

"Misli so se mi vrnile na polfinale. Ustrašil sem se, da se bodo reči ekspresno obrnile in da bom tokrat jaz izpustil iz rok zmago. A na srečo sem se v tretjem nizu uspel vrniti, čeprav še zdaleč ni bilo lahko. Andy je bil ves čas blizu, proti njemu ne smeš niti za trenutek pomisliti, da si že zmagal. Definitivno je to najboljši možni začetek nove sezone, upam, da sem navijačem v domovini priskrbel tudi darilo za pravoslavni praznik," je po zmagi nad dvakratnim olimpijskim prvakom izjavil Đoković.

"To je bil zagotovo eden od mojih najbolj dramatičnih dvobojev"

Srb je velik korak k ubranitvi naslova (lani je v finalu premagal Rafaela Nadala) naredil že v polfinalu, ko je v dvoboju s Špancem Fernandom Verdascom v "tie breaku" drugega niza pri vodstvu Španca z 1:0 in 6:2 najprej ubranil štiri zaključne žoge, nato pa še eno.

"To je bil zagotovo eden od mojih najbolj dramatičnih dvobojev. Ne spomnim se, če sem kdaj sploh ubranil zaključno žogico za zmago tekmeca, tokrat sem jih ubranil kar pet. Vsekakor je to zelo dobro za samozavest," je po obračunu z Verdascom dejal Srb.

Američanka z zmago nad Hrvatico v finalu Aucklanda slavi prvi naslov

Ameriška teniška igralka Lauren Davis si je na turnirju v Aucklandu priigrala prvi naslov na turnirjih serije WTA v karieri. V finalu na Novi Zelandiji je v dveh nizih s 6:3 in 6:1 premagala 19-letno hrvaško igralko Ano Konjuh, ki je svoj edini naslov doslej osvojila lani v Nottinghamu. Dvoboj, ki je trajal 71 minut, je bil izenačen le v uvodnem nizu do izida 2:2, nato pa je 23-letna Američanka štiri leta mlajšo igralko iz Dubrovnika dobesedno nadigrala in ji do konca dopustila osvojiti le še dve od 12 iger.

Lauren Davis je v Aucklandu prišla so svojega prvega naslova. | Foto: Getty Images Lauren Davis je v Aucklandu prišla so svojega prvega naslova. Foto: Getty Images

Pliškova v Brisbanu do sedme turnirske zmage

Čehinja Karolina Pliškova je zmagovalka ženskega dela teniškega turnirja v Brisbanu. V finalu je po dobri uri gladko s 6:0 in 6:3 premagala Francozinjo Alize Cornet in potrdila dobro formo pred bližnjim prvim grand slamom sezone v Melbournu, ki se začne 16. januarja. Za tretjepostavljeno Čehinjo je današnja zmaga že sedma turnirska v karieri.

Japonec in Bolgar za krono v Brisbanu

Japonec Kei Nishikori in Bolgar Grigor Dimitrov sta finalista moškega dela teniškega turnirja v Brisbanu. Tretjepostavljeni Nishikori je v dveh nizih s 7:6 in 6:3 ugnal drugega nosilca Švicarja Stana Wawrinko, Dimitrov pa je s 7:6 in 6:2 izločil prvega nosilca turnirja Kanadčana Miloša Ranoića.

Turnir v Brisbanu, uvodni v novi teniški sezoni, igralcem služi kot priprava na prvi grand slam v letu, odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo začelo 16. januarja.

Tudi Čehinja do prve zmage

Čehinja Katerina Siniakova si je na turnirju v Shenzhenu na Kitajskem priigrala prvo turnirsko zmago WTA v karieri. V finalu je 20-letna Čehinja po uri in 18 minutah igre premagala šest let starejšo Američanko Alison Riske s 6:3 in 6:4.

Rusko-španski finale v Chennaiju

Rus Danil Medvedjev in Španec Roberto Bautista Agut sta finalista teniškega turnirja ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 447.480 dolarjev. Medvedjev je v polfinalu izločil Izraelca Dudija Selo s 4:6, 7:6 (2) in 6:2, drugopostavljeni Bautista Agut pa je bil s 6:3 in 6:3 boljši od petopostavljenega Francoza Benoita Paireja.

Doha (1,237 milijona dolarjev), finale:

Novak Đoković (Srb, 2) : Andy Murray (VBr, 1) 6:3, 5:7, 6:4.

 

Chennai, polfinale:

Danil Medvedjev (Rus) : Dudi Sela (Izr) 4:6, 7:6 (2), 6:2;

Roberto Bautista Agut (Špa, 2) : Benoit Paire (Fra, 5) 6:3, 6:3.

 

Auckland, finale:

Lauren Davis (ZDA) : Ana Konjuh (Hrv, 8) 6:3, 6:1.

 

Brisbane, finale:

Karolina Pliškova (Češ, 3) : Alize Cornet (Fra) 6:0, 6:3.

 

Brisbane, polfinale:

Grigor Dimitrov (Bol, 7) : Miloš Raonić (Kan, 1) 7:6 (7), 6:2:
Kei Nishikori (Jap, 3) : Stan Wawrinka (Švi, 2) 7:6 (3), 6:3.
 

 

Peking,  finale:

Katerina Siniakova (Češ) : Alison Riske (ZDA) 6:3, 6:4.

Ne spreglejte