Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aljaž Bedene Novak Đoković OP Avstralije

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 11.24

8 let

Aljaž Bedene proti Novaku Đokoviću: Poskusil bom pokazati vse, kar znam

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V torek se obeta prava teniška poslastica, potem ko se bosta v prvem krogu pomerila prvi igralec sveta Novak Đoković in slovenski teniški igralec Aljaž Bedene.

Igralca se bosta pomerila na osrednjem igrišču Rod Laver, ki bo zagotovo napolnjen do zadnjega kotička. Đoković to leto lovi že peto zmago na OP Avstralije, medtem ko je Aljaž v obeh poskusih (2013, 2014) izpadel v prvem krogu. Zagotovo je velik favorit srbski zvezdnik, a Aljaž zagotovo ne bo šel v dvoboj z belo zastavo.

Če misli, da bo bolje za njegovo teniško kariero, potem ga podpiram

Pred kratkim je znova zaokrožila novica, da naj bi 25-letni Ljubljančan kmalu dobil britanski potni list, vendar po njegovih besedah trenutno ni še nič novega. Pravzaprav ne ve točno, kaj se trenutno dogaja, saj želi biti čim bolj osredotočen na tenis. Pri tem pa ga podpira tudi Novak Đoković, ki je šel v svoji karieri čez težka obdobja, potem ko v Srbiji ni bilo denarja za mlade teniške talente.

"Če misli, da bo bolje za njegovo teniško kariero, potem ga podpiram. Sicer je on že uveljavljen igralec, tako da ne vem, kaj je njegov motiv. Pri meni ni bilo nobenih dvomov, za katero državo bom igral. Bilo je nekaj kritičnih let, ampak več ali manj mi je bilo jasno, za katero zastavo želim igrati. Če Bedene želi zamenjati državljanstvo zaradi osebnih ali finančnih razlogov, potem menim, da bi morala mednarodna teniška zveza igralcem dati možnost, da igrajo za drugo državo," je za theguardian.com povedal prvi lopar sveta.

Đoković je zanj najboljši

Nole je imel pred dnevi nekaj težav z zdravjem, vendar je srbski teniški igralec po zadnjih zagotovilih pripravljen na največje teniške napore. Z žrebom razumljivo ni bil najbolj zadovoljen naš igralec, ki je trenutno na 116. mestu svetovne lestvice. Omeniti velja, da je Bedene na turnirju v Chennaiju igral zelo dobro, potem ko je premagal dva igralca iz prve trideseterice in prišel vse do finala, kjer je moral priznati premoč lanskemu zmagovalcu OP Avstralije Stanu Wawrinki. "Lahko bi bilo bolje, saj vem, da bi lahko na glavnem turnirju marsikomu mešal štrene. Trenutno igram zelo dobro. Kljub vsemu bo dvoboj proti Đokoviću zelo zanimiv. Veselim se tega dvoboja in poskusil bom pokazati vse, kar znam," je uvodoma povedal Bedene, ki je za svojega nasprotnika našel same izbrane besede.

"Z vsem spoštovanjem do Rogerja Federerja, a mislim, da je Đoković najboljši igralec na svetu, če igra svoj najboljši tenis. Zelo dobro se giblje po igrišču in je vsestranski igralec. To poskušam tudi sam," je še povedal slovenski predstavnik, ki bo z Đokovićem prvič prekrižal lopar.

Ne spreglejte