Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2014,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marija Šarapova Agnieszka Radwanska Katarina Srebotnik OP Francije Roland Garros

Torek, 27. 5. 2014, 9.06

8 let

Ajla Tomljanović do zgodovinskega dosežka, izpadla še tretja nosilka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Parizu se nadaljujejo zgodnji izpadi najvišje postavljenih igralk. Poslovila se je tudi Agnieszka Radwanska. Izločila jo je Hrvatica Ajla Tomljanović. Katarina Srebotnik napredovala z Indijcem.

V uvodnem dvoboju dneva sta se na osrednjem igrišču pomerili tretja nosilka Agnieszka Radwanska in nepostavljena Ajla Tomljanović. Hrvatica je v prvem krogu izločila nekdanjo pariško zmagovalko Francesco Schiavone, zdaj pa je storila še korak naprej in presenetljivo gladko v 81 minutah strla odpor Poljakinje, ki v dvoboju z 21-letno hčerko nekdanjega hrvaškega rokometnega reprezentanta Ratka Tomljanovića ni upravičila vloge favoritinje. Ajla, ki se je pred leti preselila v ZDA ter tam kovala vzpon na svetovni jakostni lestvici, je s tem dosegla uspeh kariere. Na lestvici še ni bila višje od 67. mesta. "Ko sem videla, da sta izpadli prvi nosilki, sem čutila, da lahko uspe tudi meni. S temi dekleti, ki sta izločili prvo in drugo nosilko, sem odraščala. Ko sem šla ven, sem čutila, da lahko zmagam. Zdaj sem v četrtem krogu in sem seveda vesela, vendar ne smem biti preveč," je po dvoboju dejala Tomljanovićeva, 72. igralka sveta.

Tako se vrstijo izpadi najvišje postavljenih igralk, pred Ago sta izpadli že št. 1 Serena Williams in št. 2 Na Li.

Petkov spored je popestrila tudi Marija Šarapova. Visoka Rusinja, ki se jo je zaradi sladke poslovne poti oprijel vzdevek "Sugarpova", je že osvojila turnir v francoski prestolnici. Za vstop v osmino finala s 6:0 in 6:0 ponižala Argentinko, ki je v dvojicah združila moči s Polono Hercog. Južnoameriško-slovenski par je v konkurenci ženskih parov obstal v prvem krogu.

Španka Garbine Muguruza, ki je senzacionalno premagala prvopostavljeno Sereno Williams, se bo v obračunu nepostavljenih igralk pomerila s Slovakinjo Anno Schmiedlovo.

Katarina Srebotnik združila moči z Indijcem

Slovenska specialistka za igro dvojic se na odprtem prvenstvu Francije predstavlja tudi v konkurenci mešanih dvojic. Njen soigralec je Indijec Rohan Bopanna, veljata pa za prikrita favorita, saj sta druga nosilca.

V prvem krogu sta preskočila špansko-češko oviro. Triintridesetletna Kata je Roland Garros v mešanih dvojicah osvojila že trikrat (1999, 2006 in 2010). Prve zmage se je veselila že pred 15 leti.

Ne spreglejte