Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

2

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Ellen DeGeneres

Torek, 16. 10. 2018, 4.00

5 let, 6 mesecev

Tajski dečki spregovorili o grozljivki v jami, za Ibrahimovića so najpogumnejši #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

2

ellen | Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je znan po svojih bahavih izjavah, a tokrat je obrnil ploščo. TV-voditeljici Ellen DeGeneres je dejal, da je pogumen, a da obstajajo ljudje, ki so še pogumnejši. Mislil je na mlade nogometaše ekipe Wild Boars, ki so letos poleti kar 17 dni preživeli v poplavljeni jami na severu Tajske. | Foto Twitter

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je znan po svojih bahavih izjavah, a tokrat je obrnil ploščo. TV-voditeljici Ellen DeGeneres je dejal, da je pogumen, a da obstajajo ljudje, ki so še pogumnejši. Mislil je na mlade nogometaše ekipe Wild Boars, ki so letos poleti kar 17 dni preživeli v poplavljeni jami na severu Tajske.

Foto: Twitter

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je kot skrivni gost v pogovorni oddaji Ellen! presenetil skupino mladih nogometašev iz Tajske, ki so letos poleti kar 17 dni preživeli v poplavljeni jami na severu Tajske, na koncu pa so jih rešili v spektakularni reševalni akciji, ki jo je spremljal ves svet. Tudi Ibrakadabra, ki je priznal, da so fantje celo bolj pogumni kot on. "Mislim, da gre za najboljše moštvo na svetu," jim je polaskal običajno precej bahavi Šved.

To je bil prvi studijski televizijski intervju za 12 mladih nogometašev nogometnega kluba Wild Boars (Divje svinje) in njihovega 25-letnega trenerja Ekkapola Ake Chantawonga. S pomočjo prevajalke, ki je njihove odgovore tolmačila v angleški jezik, so povedali, da se dobre tri mesece po reševalni akciji, ki jo je spremljal ves svet, v njej pa je življenje izgubil tajski potapljač, počutijo dobro in da fizično ne čutijo posledic, ki bi jih spominjale na dobra dva tedna, ki so ju preživeli v turistični jami Tham Luang.

Povedali so, da so si želeli jamo, ki je sicer priljubljena turistična točka na severu Tajske, zgolj na hitro ogledati, a se je njihov obisk iz predvidene ure zaradi nenadno narasle vode, ki jim je preprečila izhod iz jame, raztegnil na neverjetnih 17 dni.

tajski dečki | Foto: YouTube Foto: YouTube Z molitvijo in meditacijo ohranjali upanje

V tem času nikoli niso izgubili upanja, so povedali, ves čas so verjeli, da jih bodo našli in rešili. Mirnost in prisebnost so ohranjali z molitvijo in meditacijo.

Trener, ki je po družinski tragediji v otroštvu nekaj let preživel v samostanu, jim je dejal, da bodo le mirni sposobni iskati in najti rešitev za izhod iz jame.

V jamo so odnesli zgolj mobilne telefone in bakle. Hrane niso imeli, le nekaj prigrizkov od rojstnodnevnega slavja, pili pa so le vodo, ki se je stekala s sten, saj so se zavedali, da voda, ki je zalila jamo, ni pitna.

Za 12 nogometašev in njihovega trenerja je letošnje poletje trepetal ves svet. | Foto: Razni viri Za 12 nogometašev in njihovega trenerja je letošnje poletje trepetal ves svet. Foto: Razni viri

Povedali so, da je bilo v jami zelo hladno in vlažno in da so spali na obroke. Morda jih je zmanjkalo za eno uro, pa so bili potem spet budni in tako naprej.

Ker je eden od fantov imel uro, so bili na tekočem z datumom, vedeli pa so tudi, ali je zunaj dan ali noč.

Čeprav so v jami kar štirje od njih "praznovali" rojstni dan, praznikov niso posebej obeleževali.

Povedali so tudi, da se reševanja (reševanje vsakega od fantov je bilo zelo kompleksno in je trajalo tudi do osem ur) ne spomnijo, saj so bili zaradi strahu reševalcev, da bi fante zgrabila panika, ves čas reševanja močno omamljeni. Dejstva, da je zanje pesti stiskal ves svet, so se zavedli šele v bolnišnici, so dejali.

tajski dečki | Foto: Facebook Foto: Facebook

Želijo si dobre izobrazbe in nogometne kariere

Njihov cilj je pridobiti dobro izobrazbo, saj bodo le tako lahko našli dobro službo, želijo pa si postati tudi profesionalni nogometaši, kar bi jim omogočilo, da bi lahko finančno pomagali svojim družinam.

Ibrahimović je njihov vzornik

Za dečke je vrhunec obiska pri voditeljici Ellen DeGeneres prišel ob koncu nekaj več kot desetminutnega pogovora, ko jih je v studiu presenetil njihov vzornik, nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović. 37-letni Šved je bil vidno ganjen, nogometašem pa se je poklonil z naslednjimi besedami: Do zdaj sem mislil, da sem pogumen, vendar moram priznati, da te vi pogumnejši. Pravzaprav mislim, da je vaše moštvo najboljše moštvo na svetu. Prikazali ste izreden timski duh in ohranili potrpežljivost," jim je polaskal in zaželel srečo v življenju.

Zlatan Ibrahimović je pokazal svojo nežnejšo plat. | Foto: Getty Images Zlatan Ibrahimović je pokazal svojo nežnejšo plat. Foto: Getty Images

Podaril jim je reklamne izdelke s svojim imenom in imenom kluba, predlagal, da si zamenjajo drese, in jih povabil na trening in tekmo njegovega moštva LA Galaxy.

Fantje so obiskali prizorišče olimpijskih iger mladih v Buenos Airesu in tam odigrali prijateljsko tekmo. | Foto: Reuters Fantje so obiskali prizorišče olimpijskih iger mladih v Buenos Airesu in tam odigrali prijateljsko tekmo. Foto: Reuters

Za nogometaši Divjih svinj so zelo pestri športni dnevi. Pred dnevi so na olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu odigrali prijateljsko tekmo z mladinsko ekipo moštva River Plate, prejšnji konec tedna pa so si ogledali tekmo med ekipama LAFC in Dynamo iz Houstona.

Ne spreglejte