Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2020,
9.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

Natisni članek

Tudi to je šport Tudi to je šport Mohamed Salah Liverpool

Nedelja, 13. 9. 2020, 9.45

3 leta, 7 mesecev

Tudi to je šport

Zdaj je jasno, zakaj je Salah proslavljal s pokritimi ušesi in iztegnjenim jezikom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

Zvezdnik Liverpoola, Egipčan Mohamed Salah, je na včerajšnji tekmi prvega kroga elitne angleške lige k zmagi Liverpoola proti trdovratnemu Leeds United, povratniku v prvo ligo s 4:3, prispeval tri zadetke. Zadnjega, odločilnega v 88. minuti tekme, je proslavil na zanimiv način – z rokama si je pokril ušesa in iztegnil jezik. Po tekmi je pojasnil, da je imela poteza precej globlji pomen in ni šlo za iskanje pozornosti.

 

Mo Salah je po tekmi pojasnil, da je z gesto imitiral nekdanjega soigralca v nogometni reprezentanci Egipta, Moamena Zakario, ki so mu pred časom diagnosticirali redko, a zelo progresivno nevrodegenerativno bolezen ALS, ki poškoduje dele živčnega sistema, in mu na svojstven način izkazal spoštovanje in podporo.

Kaj je ALS?

Gre za amiotrofično lateralno sklerozo oziroma bolezen motoričnega nevrona ali Lou Gehrigova bolezen, poimenovano po ameriškem igralcu baseballa Louju Gehrigeju, ki so mu bolezen diagnosticirali leta 1939, pri 36 letih. Z enako diagnozo se je spopadal tudi sloviti fizik Stephen Hawking.

Zakaria, nekdanji igralec Al Ahlyja, je svojo nogometno kariero končal decembra 2018, s Salahom pa sta odigrala tri tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018, kjer je Egipt brez točke obstal v skupinskem delu.

Zakarii so se v petek poklonili tudi njegovi nekdanji soigralci v moštvu Al Ahlyja in mu posvetili petkovo zmago proti ekipi Ismaily SC.

Ganjeni Zakaria se jim je oddolžil z zahvalo na Twitterju. "Užival sem v enem najlepših dni v svojem življenju. To je bil en najslajših dni v zadnjih dveh letih. Zahvaljujem se vsem navijačem. Vaše molitve mi bodo pomagale do hitrega okrevanja," je sporočil Zakaria.

Preberite še:

Mohamed Salah
Sportal Chelsea začel zmagovito
Ne spreglejte