Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2020,
8.10

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

2

Natisni članek

Ever Banega Sevilla špansko prvenstvo piknik La Liga

Ponedeljek, 25. 5. 2020, 8.10

3 leta, 10 mesecev

Zabava na pikniku se je sprevrgla v nočno moro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

2

Jan Oblak vs Sevilla | Sevilla je v španskem prvenstvu trenutno tri mesta pred Oblakovim Atleticom. | Foto Reuters

Sevilla je v španskem prvenstvu trenutno tri mesta pred Oblakovim Atleticom.

Foto: Reuters

Žena argentinskega nogometnega zvezdnika Everja Banege je zakuhala afero, ki bi lahko spravila v težave štiri igralce Seville. Na družbenem omrežju je objavila fotografijo zabave s sobotnega piknika, na katerem se je trlo povabljencev, čeprav do njega ne bi smelo priti, saj so v Španiji v obdobju pandemije koronavirusa v veljavi stroga pravila glede samoizolacije. Nogometaši Seville so se sicer dan pozneje že opravičili za kršitev karantene.

Barcelona Lionel Messi
Sportal Zelena luč za Messija, Oblaka in druščino

Sevilla spada med najboljše španske klube. V njenih vrstah igra kopica znanih igralcev, na razpredelnici španskega prvenstva pa zaostaja le za Barcelono in madridskim Realom. Nadaljevanje sezone, ki bi ga lahko ljubitelji nogometa na Pirenejskem polotoku dočakali 8. junija, bodo pričakali na tretjem mestu, ki vodi v ligo prvakov.

Kršili pravila karantene

Štirje nogometaši Seville so se v soboto udeležili piknika. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Štirje nogometaši Seville so se v soboto udeležili piknika. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Dobro voljo v taboru velikana iz Andaluzije pa je pokvarila afera, ki jo je sprožila objavljena fotografija žene Everja Banege na družbenem omrežju. Hitro jo je odstranila, a je bilo že prepozno. Na njej so se (vsaj) štirje nogometaši Seville s srčnimi izbrankami in prijatelji zabavali na pikniku.

Bilo je vroče, kar 37 stopinj Celzija, še bolj vroče pa je zdaj nogometašem, saj bi jih lahko zaradi nespoštovanja pravil samoizolacije doletela kazen. 

Žena argentinskega reprezentanta je po objavi hitro izbrisala fotografije z družbenih omrežij, a je bilo prepozno. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Žena argentinskega reprezentanta je po objavi hitro izbrisala fotografije z družbenih omrežij, a je bilo prepozno. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Z medsebojnim druženjem in neupoštevanjem varnostne razdalje so kršili pravila karantene, ki jih je pred težko pričakovanim nadaljevanjem sezone postavilo vodstvo tekmovanja.

Poleg Banege so se piknika udeležili še njegovi klubski soigralci Lucas Ocampos, Mudo Vazquez (oba Argentinca) in Nizozemec Luuk de Jong. Poleg igralcev bi lahko kazen doletela tudi njihovega delodajalca.

Zvezdniki Seville so s svojo prisotnostjo na pikniku naredili medvedjo uslugo stanovskim kolegom, ki zavračajo idejo o popolni osamitvi igralcev pred nadaljevanjem sezone. Obstaja namreč predlog, da bi morali nogometaši pričakati sezono v posebnih karantenah, klubskih pripravljalnih središčih, proč od družin in preostalega sveta.

Hitro opravičilo

Banega se je po incidentu že opravičil. "Rad bi se opravičil za to, kar se je zgodilo včeraj," je prek Instagrama zapisal Argentinec. "Šlo je za druženje med klubskimi kolegi in družinami, vendar nismo vedeli, da kršimo karanteno. Rad bi se opravičil klubu, navijačem in družbi na splošno. Ne bo se ponovilo."

Sevilla naj bi odigrala prvo tekmo po karantenskem premoru proti Realu Betisu. Predsednik lige Javier Tebas je za Movistar povedal, da si želi, da bo tekma 11. junija. "Rad bi izpostavil, da so se nogometaši že opravičili, to je pozitivna stvar," je dejal Tebas o kršitvi karantene. "Igralci bi morali biti vzor družbi in zato še bolj paziti na to, kaj delajo. Tako na območjih za trening kot na tekmah imamo varovanje, ampak takšna zbiranja me skrbijo, priznam. Morali bi biti bolj pazljivi," je še dejal Tebas.

Kevin Kampl Timo Werner
Sportal V Nemčiji odmeva mojstrovina Kampla, rdeči biki spet tretji #video

Podobno so se problematike lotili v Nemčiji, kjer so pod streho izpeljali že drugi krog državnega prvenstva, odkar so se po vsem svetu prekinile sezone zaradi koronavirusa.

Ne spreglejte