Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 10. 2020,
10.41

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

13

Natisni članek

WNBA zaroka Sue Bird Megan Rapinoe

Sobota, 31. 10. 2020, 10.41

3 leta, 5 mesecev

Megan Rapinoe in Sue Bird

Vrhunski športnici z bogato zbirko olimpijskih medalj si bosta obljubili večno zvestobo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

13

Megan Rapinoe, 35-letna kapetanka ameriške nogometne reprezentance, in pet let starejša Sue Bird, zvezdnica ženske različice lige NBA (WNBA), sta se po štirih letih zveze odločili za naslednji korak.

Ameriška nogometašica Megan Rapinoe in košarkarica Sue Bird sta se po štirih letih zveze zaročili. | Foto: Reuters Ameriška nogometašica Megan Rapinoe in košarkarica Sue Bird sta se po štirih letih zveze zaročili. Foto: Reuters

Ameriška košarkarica Sue Bird je na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram objavila fotografijo, na kateri njena življenjska sopotnica Megan Rapinoe kleči na enem kolenu, tako kot to v hollywoodskih filmih (običajno) igralci počnejo, ko svojo izbranko ali izbranca zaprosijo za roko, in ji na prst natika prstan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sue Bird (@sbird10) on

Fotografije sicer nista komentirali, so pa v košarkarski ekipi Seattle Storm, aktualnih prvakinjah lige WNBA, kjer Birdova igra na mestu branilke, kmalu zatem tvitnili: Sezona prstanov. Čestitke za zaroko!, kar ne pušča več dvoma o sporočilnosti fotografije. 

Paru je čestital tudi demokratski kandidat za mesto ameriškega predsednika Joe Biden:

Usodne olimpijske igre v Riu

Zvezdniški športni par se je spoznal leta 2016 na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in kmalu zatem začel svojo ljubezensko zvezo.

Druži ju tako šport kot tudi zavzemanje za pravice istospolnih in kritiziranje rasizma v ZDA. V zadnjem obdobju sta splošno javnost spodbujali k udeležbi na volitve za ameriškega predsednika, Rapinoejeva pa je znana tudi po strastnem zavzemanju za izenačitev plačnih razmerij v moškem in ženskem nogometu.

Zvezdnici na lanski tekmi košarkarske ekipe Goden State Warriors v San Franciscu. | Foto: Reuters Zvezdnici na lanski tekmi košarkarske ekipe Goden State Warriors v San Franciscu. Foto: Reuters

Birdova je istospolno usmerjenost razkrila v pogovoru za ameriški športni kanal ESPN leta 2017, ko je tudi priznala intimno zvezo z ameriško nogometašico. Na pripombe nekaterih, zakaj svoje istospolne usmerjenosti ni razkrila že prej, je dejala, da prej preprosto ni bil pravi čas za tako potezo. "Ostati moram zvesta sama sebi. To je moja pot," je dejala.

Američanke so v finalu svetovnega prvenstva z 2:0 premagale Nizozemke in se veselile četrtega naslova svetovnih prvakinj. Poljub Birdove in kapetanke Rapinoejeve po zmagi.  | Foto: Reuters Američanke so v finalu svetovnega prvenstva z 2:0 premagale Nizozemke in se veselile četrtega naslova svetovnih prvakinj. Poljub Birdove in kapetanke Rapinoejeve po zmagi. Foto: Reuters

Pet zlatih olimpijskih medalj

Če bosta športnici kdaj urejali skupno spominsko sobo, v kateri bi razstavili vse svoje trofeje, bosta potrebovali prostor večje kvadrature. Obe imata namreč v svoji zbirki kopico kolajn in pokalov, tudi tiste najbolj žlahtne vrednosti.

Birdova ima kar tri šampionske prstane ženske košarkarske lige WNBA in štiri zlate olimpijske medalje, Rapinoejeva pa se lahko pohvali z eno zlato olimpijsko medaljo in dvema naslovoma svetovnih prvakinj.

Ne spreglejte