SiolNET. Sportal Sportal +
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi v Sloveniji ustavili dopinške teste

0,04

termometer

doping
Slovenska nacionalna protidopinška agencija (Sloado) je tako kot večina drugih po Evropi praktično ustavila vsa testiranja (slika je simbolična). Foto: Reuters

Tudi slovenska nacionalna protidopinška agencija (Sloado) je tako kot večina drugih po Evropi praktično ustavila vsa testiranja, je v pogovoru za STA potrdil direktor Sloado Janko Dvoršak. Kot pravi, bi se za testiranje v času ukrepov proti pandemiji koronavirusa odločili le v primeru utemeljenega suma zlorabe.

"Tudi v Sloado se držimo sprejetih ukrepov na ravni države v boju proti pandemiji. Neodgovorno bi bilo, da v času ukrepov športnike in ekipe, ki testirajo izpostavljamo možnosti okužbe," je dejal Dvoršak.

Slovenski preiskovalci, ki sodelujejo s Sloado, so tik pred pandemijo sicer dobili navodila, kako ravnati v obdobju pandemije, a po Dvoršakovih zagotovilih bi se za terensko testiranje to odločili le v res nujnih primerih.

"Tudi v Sloado se držimo sprejetih ukrepov na ravni države v boju proti pandemiji. Neodgovorno bi bilo, da v času ukrepov športnike in ekipe, ki testirajo izpostavljamo možnosti okužbe," je dejal Dvoršak. "Tudi v Sloado se držimo sprejetih ukrepov na ravni države v boju proti pandemiji. Neodgovorno bi bilo, da v času ukrepov športnike in ekipe, ki testirajo izpostavljamo možnosti okužbe," je dejal Dvoršak. Foto: Vid Ponikvar

V Sloadi se trenutno aktivno ukvarjajo s poglobljenimi analizami dela in stanja na področju dopinga. "S prestavitvijo olimpijskih iger pa je prišel tudi čas za reorganizacijo načrta našega dela. S tem bomo nadaljevali takoj, ko vlada sprosti ukrepe. Kdaj to bo in kakšne bodo posledice, pa je v tem trenutku prezgodaj napovedati," je še dejal Dvoršak.

Alternativnih načinov testiranja še vedno ni, saj morajo biti kontrolorji fizično prisotni. Po posameznih državah protidopinške agencije sicer iščejo nove poti, ki bi jih lahko omogočila sodobna video tehnologija, a bržkone bo treba nove metode testirati v času po pandemiji.

Preberite še:
Andrea Iannone Sportal Italijanskemu motociklistu 18 mesecev kazni zaradi dopinga doping Sportal Rusi ustavili izvajanje dopinških kontrol Andrej Silnov Sportal Ruska olimpijska atletska prvaka kršila protidopinška pravila

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin