SiolNET. Sportal Sportal +
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
rusada

Rusi ustavili izvajanje dopinških kontrol

0,07

termometer

doping
Rusi v tem času ne bodo opravljali dopinških kontrol. Foto: Reuters

Tako kot številne druge države, je tudi Rusija zaradi pandemije koronavirusa ustavila izvajanje dopinških kontrol. "Lahko se popolnoma zanesete na nas," je javnosti zagotovil prvi mož Rusada Jurij Ganus, ki pravi, da laboratoriji še vedno nadaljujejo analizo odvzetih vzorcev, o tem, kdaj bodo vnovič začeli s testiranji, pa bo javnost obveščena.

Rusada je bila v zaustavitev dela prisiljena, saj je ruski predsednik Vladimir Putin zaradi zajezitve širjenja pandemije odredil zaustavitev vseh nenujnih del.

Ukrep pa ima lahko dolgoročnejše posledice, posebej, če bo odvzem vzorcev časovno daljše narave. Svetovna protidopinška agencija je zahtevala izključitev ruskih športnikov z vseh večjih tekmovanj, upravičeni do nastopov so le športniki, ki so redno testirani in lahko nastopajo pod nevtralnimi zastavami.

Rusija se je na odločitev Wade sicer pritožila na Mednarodno športno arbitražno razsodišče (Cas), ki pa primera še ni obravnavala.

A poročila o začasni zaustavitvi izvajanja kontrol prihajajo tudi iz drugih držav. Med prvimi, kjer so to naznanili javnosti, so bili v Nemčiji. Tam zdaj razmišljajo o izvajanju kontrol s pomočjo video nadzora.

Preberite še:

Andrej Silnov Sportal Ruska olimpijska atletska prvaka kršila protidopinška pravila doping Sportal Vse redkejše dopinško testiranje velika ovira za OI Martina Ratej Sportal Slovenska atletinja, osumljena uporabe dopinga, pojasnila svojo plat zgodbe #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin