Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2011,
8.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Marion Bartoli Wimbledon

Natisni članek

Nedelja, 26. 6. 2011, 8.19

8 let, 3 mesece

Spodila mamo in očeta ter zmagala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Francozinja Marion Bartoli je v soboto po izgubljenem prvem nizu z Italijanko Flavio Pennetto iskala način, kako odgnati frustracije. Odločila se je, da bo s tribun spodila starša.

Francoski teniški igralki, ki se je pred štirimi leti v Wimbledonu nepričakovano prebila v veliki finale, je po porazu v uvodnem nizu (5:7) z Italijanko Flavio Pennetto počil film. ''Lahko bi zlomila lopar, a sem želela konec frustracijam narediti na drugačen način. Zato sem prosila očeta in mamo, če lahko zapustita igrišče,'' je po dvoboju, ki ji je zagotovil napredovanje v osmino finala, dejala Marion Bartoli. Šestindvajsetletna Francozinja je v nadaljevanju dvoboja, ki je minil brez njenih staršev na tribunah igrišča št. 12, zaigrala bolje in s 6:4 in 9:7 strla odpor 23. nosilke.

Grozovita izčrpanost

Njen oče Walter, ki ji pomaga tudi v vlogi trenerja, si je preostanek dvoboja ogledal prek televizijskega ekrana. ''Dejal mi je, da je bila to moja najboljša predstava, kar jih je kdajkoli spremljal v Wimbledonu. Zelo je bil ponosen name. Tako kot mama,'' je po nenavadnem dvoboju zaupala devetopostavljena Francozinja, ki se bo v osmini finala pomerila s štirikratno zmagovalko Sereno Williams. Zaradi ''svete prve nedelje'' v Wimbledonu se bo lahko pred obračunom z ameriško favoritinjo spočila. Zadnja dvoboja v Wimbledonu sta se zavlekla v tri naporne nize, pred prihodom v London pa je Bartolijeva, letošnja polfinalistka odprtega prvenstva Francije, osvojila turnir v Eastbournu, kjer je morala zaradi težav prirediteljev z dežjem polfinalno in finalno srečanje odigrati na isti dan. ''Po koncu dvoboja s Pennetto sem v slačilnici obsedela pet minut, saj se mi je pred očmi pošteno zameglilo. Sploh nisem mogla priti k sebi. Zelo sem bila izčrpana, tako da mi sploh ni bilo jasno, kako sem lahko dvoboj tako uspešno privedla k koncu.'' Na dvoboju z Williamsovo naj bi oče in mama znova stiskala pesti za hčerko na tribunah.

Ne spreglejte