Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 6. 2021,
17.52

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Janja Garnbret Janja Garnbret Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar predsednik Slovenije Borut Pahor Zlati red

Torek, 29. 6. 2021, 17.52

2 leti, 9 mesecev

zlati red za zasluge

Pogačarju, Rogliču in Garnbretovi zlati red za zasluge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Borut Pahor jabolko navdiha | Predsednik republike je z zlatim redom za zasluge odlikoval kolesarja Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča ter plezalko Janjo Garnbret. | Foto STA

Predsednik republike je z zlatim redom za zasluge odlikoval kolesarja Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča ter plezalko Janjo Garnbret.

Foto: STA

Slovenski predsednik Borut Pahor je danes podpisal ukaze o odlikovanjih Republike Slovenije - zlati red za zasluge, ki jih bosta prejela kolesarja Tadej Pogačar in Primož Roglič ter plezalka Janja Garnbret, so sporočili iz urada predsednika republike.

Predsednik republike je z zlatim redom za zasluge odlikoval kolesarja Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča ter plezalko Janjo Garnbret za njihove izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdih ljudem, so še zapisali v Pahorjevem uradu.

Dvaindvajsetletni Pogačar je v minuli sezoni zablestel v polnem sijaju in osvojil prvo mesto v skupni razvrstitvi na najbolj prestižni večetapni preizkušnji na svetu - dirki po Franciji. Devet let starejši Roglič je francosko pentljo končal na skupnem drugem mestu, prvo mesto v generalni razvrstitvi pa je zato osvojil na dirki po Španiji, kar mu je uspelo drugič zapovrstjo.

Dvaindvajsetletna Garnbretova je v zadnjih letih v samem vrhu na mednarodni sceni in resna kandidatka za zlato odličje na bližnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bo športno plezanje doživelo svojo olimpijsko premiero.

Preberite še:

Janja Garnbret finale Innsbruck 2021
Sportal Noro: 22-letna Janja Garnbret se bliža izjemni tridesetici
Primož Roglič
Sportal Še ena divja etapa s številnimi padci, na tleh tudi Roglič in Thomas
TDF 2021
Sportal Zmagovita vrnitev Marka Cavendisha! Slovenci dan preživeli brez padcev.
Ne spreglejte