SiolNET. Sportal Sportal +
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
z avtomobili po tekaških progah in tekaškem stadionu v NC Planica

Objestnost v Planici: Šokirani. Tega ne bomo tolerirali. #video

10

termometer

Na družbenem omrežju Facebook so v Nordijskem centru Planica opozorili na neprimerno vedenje posameznikov, ki so pretekli konec tedna povzročali materialno škodo, predvsem pa ogrožali športnike. Kot so še zapisali, bodo zoper storilce vložili kazensko ovadbo.

"Šokirani smo bili nad objestnostjo posameznikov, ki so si v preteklem koncu tedna dovolili vožnjo z avtomobilom po tekaških progah in tekaškem stadionu v NC Planica. Na posnetkih je vidno uničevanje tekaških prog, ki so bile pred kratkim ravno pripravljene za novo tekaško sezono. Predvsem pa je bila povzročena materialna škoda na stadionu, ki je prekrit z umetno travo. Mladeniči se očitno niso zavedali, da uničujejo večmesečno delo priprav, povzročajo veliko materialno škodo in predvsem ogrožajo športnike, ki so bili ravno v tem času na treningu," se glasi začetek zapisa na uradnem družbenem omrežju Facebook Nordijski center Planica, na katerem so tudi delili videoposnetek neprimernega vedenja posameznikov v nordijskem centru.

Ob tem so dodali, da so s pomočjo varnostnih kamer posameznike našli in stvari predali policiji: "Proti storilcem bomo zaradi povzročanja splošne nevarnosti vložili kazensko ovadbo in odškodninsko tožbo za povzročeno materialno škodo."

Opozorili so še, da je vožnja z vozili po tekaških progah izjemno nevarna, zato tovrstnega početja ne bodo dovolili in bodo ustrezno ukrepali zoper vsakogar, ki bi povzročal škodo ali ogrožal tekače na smučeh: "Njihova varnost je naša prioriteta."

Planica bo prihodnje leto gostila nordijsko svetovno prvenstvo. | Foto: Vid Ponikvar Planica bo prihodnje leto gostila nordijsko svetovno prvenstvo. Foto: Vid Ponikvar

Planica bo med 21. februarjem in 5. marcem prihodnje leto prizorišče nordijskega svetovnega prvenstva, na katerem bodo  športnice in športniki tekmovali v tekih na smučeh, skokih in nordijski kombinaciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin