Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2011,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maruša Ferk

Sreda, 2. 11. 2011, 8.45

8 let

Maruša Ferk: Aktivna na več socialnih omrežjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska smučarka Maruša Ferk, skoraj vsakodnevno uporabljan različna socialna omrežja. Pri srcu so ji tako facebook, twitter, kot tudi youtube.

"Na facebooku dodajam slike, novice, videe. Predvsem ga uporabljam v športne namene - pišem o svojem športu, kje sem, kako mi je šlo na treningih, tekmah, o svojih osebnih stvareh ne govorim, oziroma ne dodajam nobenih zasebnih slik," je povedala Maruša. Pravi tudi, da rada uporablja youtube, kjer objavlja videe iz treningov in tekem, ob tem piše tudi mini blog. Ženska smučarska ekipa je povezana tudi na socialnih omrežjih, saj imajo skupen profil (Slovenian Ladies Alpine Ski Team), ki je dostopen vsem oboževalcem, na tem profilu pa smučarke same pišejo, objavljajo videe in podobne zadeve.

Povedala je, da so socialna omrežja praktično del njenega vsakdana, saj jih uporablja vedno ko je internet na dostopu roke. Našla je tudi kar nekaj negativnih strani različnih socialnih omrežji. Saj lahko nekdo brez problema ustvari profil o tebi, objavlja zasebne slike, če te kje slika v nerodni situaciji, in tako tudi pridobi tvoje podatke in te nadleguje. Smučarka se zadeva tudi tega, da ljudje preveč časa preživimo na računalniku in ne v naravi, kjer se lahko gibljemo na svežem zraku. Je pa veliko pozitivnih zadev, ki jih prinašajo socialna omrežja. "Lahko prideš v stik z nekom, ki ga poznaš, a ga nisi videl že dalj časa, kot na primer če si nekoga spoznal na kakšnem potovanju, študentki izmenjavi in podobno. Saj socialna omrežja nimajo omejitev, tako da je lahko ta oseba tudi na drugega konca sveta," pravi vsestranska slovenska smučarka, ki dodaja: "Seveda pa lahko na socialnih omrežjih tudi promoviraš svoje ime in tako pridobivaš oboževalce."

Za enkrat pa pravi, da se ji na srečo še ni zgodilo, da bi kdo zlorabil njeno ime v svoje namene in upa, da do tega tudi ne bo prišlo.

Ne spreglejte