Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
30. 3. 2016,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 30. 3. 2016, 20.02

8 let

Lionel Messi nehote užalil Egipčane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

3

Najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi se je v Egiptu povsem nenamerno znašel v središču pozornosti in poskrbel za val ogorčenja.

Lionel Messi je z intervjujem sodeloval v priljubljeni egiptovski televizijski oddaji "Da, jaz sem slaven!" in ob koncu pogovora z voditeljico televizijskega kanala MBC Masr v dobrodelne namene podaril svoje nogometne čevlje. Argentinec je s tem prav gotovo želel samo dobro, a je hkrati poskrbel za škandal, o katerem danes govorijo številni Egipčani.

 

Zvezdnik Barcelone, ki je bil v teh dneh aktiven z argentinsko reprezentanco, je s tem, ko jim je podaril obuvalo, kar v muslimanski kulturi pomeni nespoštovanje, pošteno ujezil Egipčane.

Naj vrže čevlje v glave tistih, ki ga podpirajo

"Morda veš, da je noht vsakega egipčanskega otroka vreden več, kot so vredni tvoji čevlji? Obdrži svoje čevlje," je ob nastopu v svoji oddaji Argentinca napadel televizijski voditelj Said Hasasin, sicer tudi član egiptovskega parlamenta. "Nas Egipčanov je 90 milijonov. Imamo svoj ponos, imamo svoje čevlje. Tvoja poteza je poniževalna do vseh Egipčanov, tega ne bom dopustil. Morda nimamo hrane, a Egipčani imamo svoj ponos. V sedem tisoč letih naše civilizacije nas nihče ni tako ponižal, kot si nas ti," je nadaljeval.

 

Javil se je tudi predstavnik egiptovske nogometne zveze. "Če nas želi ponižati, naj si svoje nogometne čevlje vrže v glavo in v glavo tistih, ki ga podpirajo. Naj svoje čevlje podari svoji državi. Argentina je zelo revna," je dejal Azmy Megahed.

Novinarka je stopila v bran zvezdnika

Medtem ko se Messi na vse obtožbe, ki so po svetu dvignile precej prahu, še ni odzval, pa je Argentincu v bran stopila novinarka, ki ga je v spornem intervjuju stala nasproti njega. "Prišlo je do velikega nesporazuma. V naši oddaji vsak gost pusti nek spominek, ki ga potem postavimo na dražbo za dobrodelne namene. Zelo sem presenečena nad takšnim odzivom, ne nazadnje nihče ni omenil, da so bili njegovi nogometni čevlji namenjeni Egipčanom. Morda jih bomo na dražbo postavili za dobrodelno organizacijo od kod drugod," je povedala Mona El-Sharkawy.

Ne spreglejte