Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 11. 2011,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Lakovič Galatasaray Union Olimpija

Torek, 8. 11. 2011, 9.24

8 let

Jaka Lakovič: Upam, da se čim prej dobim z Vujačićem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za razliko od lanske sezone, ko je bolj sedel na klopi Barcelone, prihaja letos slovenski košarkar Jaka Lakovič v Stožice kot eden od nosilcev igre Galatasaraya.

Galatasaray je po štirih krogih turškega prvenstva še brez poraza. Odlično ste igrali tudi v turškem pokalu, v evroligi pa imate trenutno enako izhodišče kot Union Olimpija – eno zmago ter dva poraza. So v klubu zadovoljni z učinkom? V zadnjih desetih dneh smo nekoliko padli formi, kar je bilo za pričakovati. Od vseh evroligaških ekip smo odigrali največ tekem. Od kvalifikacij za evroligo do pokalnih tekem v Turčiji in še prvenstvo. V preteklem mesecu smo imeli res nabit program. Mogoče smo posledično malenkostno utrujeni. Ampak mislim, da se počasi spet dvigujemo.

V sredo se boste pomerili v četrtem krogu evrolige z Unionom Olimpijo, ki ima kar nekaj težav s poškodbami. Kakšno pa je zdravstveno stanje v vašem moštvu? Nimamo nobenih z izjemo Zaze Pačulije, ki ima še vedno težave z listom. Ampak mu gre na bolje. Začel je že trenirati. Kmalu se bo vrnil. Ne vem še, ali bo igral tudi v Ljubljani. Na treningu je videti kar v dobrem stanju, vendar se bodo zdravniki in trenerji odločili, kdaj bo zaigral.

Koliko poudarka ste že namenili sredini tekmi v Stožicah? V nedeljo smo se začeli pripravljati na Olimpijo, vendar je bil sprva poudarek na naši igri. Nato pa smo se začeli podrobneje pripravljati na ljubljansko moštvo. Informacij imamo dovolj.

Olimpija si je želela vaših uslug v novi sezoni, nato pa ste odšli v Turčijo. Morda v Istanbulu kaj spremljate zgodbo ljubljanskega kluba v tej sezoni? Kar veliko. Vseskozi spremljam, kaj se dogaja. Olimpija je začela nekoliko slabše, vendar se v zadnjih tekmah dviguje. Pričakujem zelo težak obračun. Za obe ekipi bo sreda zelo pomembna. Mogoče za nas malenkostno manj, ker igramo v gosteh. Vendar bi zmaga za nas veliko pomenila – mogoče bi naredili že pol koraka proti TOP 16. Ampak ne smemo razmišljati o tem, temveč le o tekmi. Odigrati jo moramo na najboljši možen način.

Verjetno bo letošnje gostovanje v Stožicah za vas bistveno drugačno kot lani, ko ste bili v Ljubljani z Barcelono. Pri španskem gigantu ste v minuli sezoni bolj sedeli na klopi, zdaj pa prihajate v slovensko prestolnico kot eden od nosilcev Galatasarayeve igre ... Vedno se je lepo vrniti v Ljubljano in še posebej igrati. Tudi lani je bilo, čeprav sem bolj malo igral, zelo prijetno. Dobil sem lep sprejem. Upam, da bo prišlo čim več gledalcev. Ljubljana in Olimpija potrebujeta polne Stožice.

Koliko ima Galatasaray povprečno gledalcev v domači dvorani Abdi Ipekci? V turškem prvenstvu smo odigrali štiri kroge, od tega dve doma. Vendar smo zaradi kazni iz minule sezone obe tekmi igrali pred praznimi tribunami – prišli so lahko le otroci in dekleta. Na evroligi pa je bilo okoli sedem tisoč navijačev. Arena Abdi Ipekci še ni bila povsem polna. Vendar jo pričakujem kmalu, potem pa bom občutil tisto pravo atmosfero.

Ali ste se na življenje v Istanbulu, kjer ste pred letom dni z reprezentanco nastopili na svetovnem prvenstvu, že povsem privadili? Še vedno se prilagajam. Istanbul je res veliko mesto. V njem najdeš prav vse, kar si zaželiš. Do zdaj pa še nisem kaj preveč hodil naokoli. Moja osrednja pot je dvorana – stanovanje.

Ste se morda kaj srečali z Gašperjem Vidmarjem, ki je član Fenerbahčeja, ali Sašo Vujačićem, ki igra za Anadolu Efes? Z "Gapetom" in Emirjem Preldžićem smo se enkrat videli, z Vujačićem pa še nisva imela te priložnosti. Upam, da nama to uspe čim prej, ker se je lepo dobiti s Slovenci v tujini.

Ne spreglejte