Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2020,
11.24

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Koronavirus Tajvan

Ponedeljek, 13. 4. 2020, 11.24

4 leta

Groteska, komedija ali nova navijaška realnost? Kartonasti namesto pravih navijačev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
navijači lutke tajvan | Foto Reuters

Foto: Reuters

V otoški državi Tajvan ob vzhodni obali Azije so kljub pandemiji novega koronavirusa prejšnji konec tedna že pognali kolesje nove bejzbol sezone. Igralci moštev Lions in The Chinatrust Brothers so tekmo v okviru Kitajske profesionalne bejzbol lige odigrali pred zanimivo kuliso - na tribunah stadiona Taichung Intercontinental Baseball Stadium so jih namreč namesto pravih navijačev "spodbujale" kartonaste lutke. Nova navijaška realnost?

Tajvan je ena izmed tistih držav, ki je z ostrimi, predvsem pa pravočasnimi ukrepi, kot kaže, uspešno zajezila širjenje novega koronavirusa. V 24-milijonski državi, kjer so šole, lokali in restavracije odprti, prepovedana pa so večja združevanja ljudi, imajo namreč samo 388 okužb (!) in šest smrtnih žrtev.

Optimizem je očitno v zraku, le tako si lahko razlagamo začetek nove sezone v bejzbolu prejšnji konec tedna.

Organizatorji so poskrbeli za vse, tudi za kartonaste hišne ljubljenčke.  | Foto: Reuters Organizatorji so poskrbeli za vse, tudi za kartonaste hišne ljubljenčke. Foto: Reuters

Ekipi Uni-President Lions in Chinatrust Brothers sta se strinjali, da na tribune stadiona, ki sicer sprejme 20 tisoč navijačev, namestijo kartonaste lutke, mednje pa se je pomešala tudi peščica navijačic iz mesa in krvi s hudomušnimi zaščitnimi maskami, na kateri je narisan širok nasmešek.

navijači lutke tajvan | Foto: Reuters Foto: Reuters Preostali, recimo temu resnični navijači, so tekmo, ki se je končala z zmago moštva Uni-President 7-Eleven Lions proti The Chinatrust Brothers (4:1), lahko spremljali na televiziji.

Med kartonaste navijače se je pomešalo tudi nekaj resničnih navijačic z zanimivimi zaščitnimi maskami.  | Foto: Reuters Med kartonaste navijače se je pomešalo tudi nekaj resničnih navijačic z zanimivimi zaščitnimi maskami. Foto: Reuters

Med njimi je bila tudi tajvanska predsednica Tsai Ing, ki je fotografijo, na kateri tekmo spremlja v družbi svoje mačke, objavila na Facebooku.

Po poročanju tiskovne agencije Reuters naj bi bilo zaradi ostrih ukrepov, povezanih s pandemijo, na stadionu vsega skupaj le 200 ljudi - igralcev, trenerjev, sodnikov, novinarjev in že omenjenih navijačic. 

V kratkem naj bi se nadaljevalo tudi prvenstvo v košarki in nogometu.

Ne spreglejte