Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2016,
8.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Maraton treh src maraton Radenci maraton 2016 Nejc Balantič Sandi Novak

Petek, 20. 5. 2016, 8.52

6 let, 7 mesecev

Fotograf, ki je prepričal mednarodno žirijo, odstira tančico z vsakdana Sandija Novaka (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Ko so v Kulturno turističnem društvu Pod krivo jelko v Dupljah razmišljali, kaj bi pokazali svojim krajanom, česar ti še niso videli, je bila za mladega fotografa Nejca Balantiča odločitev jasna: intimno življenje njihovega glavnega zvezdnika Sandija Novaka.

Kako si ta pripravi kosilo, si umiva zobe, obdeluje les, se druži z družino, si nadene športni dres in v družbi Romana Kejžarja in prijatelja Primoža Černilca poda na tekaško stezo … To je le nekaj podob, ki jih je mladi fotograf Nejc Balantič strnil v serijo črno-belih fotografij. Nadel jim je naslov Sandijeva pot iz sence.

Novak v domači dnevni sobi | Foto: Novak v domači dnevni sobi

Komaj 20-letni fotograf iz Zgornjih Dupelj je širšo javnost na svoje ustvarjanje opozoril že lani, ko je s fotografijo Glorije, deklice z mišično atrofijo, prepričal mednarodno žirijo Slovenia Press Photo v sekciji Ustvarimo boljši svet. Zdaj je s pomočjo medija, ki mu je najbližje – skozi fotografijo - prikazal presunljivo pot Sandija Novaka, nekdanjega mizarja, ki je po tragediji na fantovščini leta 2005 oslepel, potem pa postal eden najboljših maratoncev med športniki invalidi na svetu.

Fotografije v črno-beli tehniki, ki jih predstavlja na razstavi z naslovom Sandijeva pot iz sence, prikazujejo vsakdan slepega maratonca, ki je januarja izpolnil olimpijsko normo za Rio. Do 6. junija 2016 bodo na ogled v graščini Duplje.

Kljub slepoti je povsem samostojen. | Foto: Kljub slepoti je povsem samostojen.

Novak bo v Radencih tekel polovičko

Sandi Novak je najboljši maratonec v svoji kategoriji. Če bo vse po sreči, bo zaton letošnjega poletja preživel v Braziliji. Olimpijsko normo za nastop na paraolimpijskih igrah je namreč izpolnil že januarja letos v Dubaju, 30. junija pa bo dokončno izvedel, ali bo res nastopil na največjem dogodku za športnike invalide v letošnjem letu.

Do takrat bo preskočil še kar nekaj vmesnih postojank. Tudi maraton treh src, kjer bo v soboto 21. maja, tekel na polmaratonski razdalji.

Januarja letos je v Dubaju dosegel olimpijsko normo. Na poti sta ga spremljala trener Roman Kejžar in tekač Urban Jereb, za logistiko pa je poskrbel vodja Sandijeve ekipe in njegov dolgoletni prijatelj Primož Černilec.. | Foto: Januarja letos je v Dubaju dosegel olimpijsko normo. Na poti sta ga spremljala trener Roman Kejžar in tekač Urban Jereb, za logistiko pa je poskrbel vodja Sandijeve ekipe in njegov dolgoletni prijatelj Primož Černilec..

Ne spreglejte