Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2012,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fabijan Cipot

Petek, 10. 8. 2012, 8.16

8 let

Fabijan Cipot: Če vztrajaš in verjameš, ti sreča ne obrne hrbta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Fabijan Cipot je po zgodovinskem dogodku za Muro 05 izpostavil predvsem vztrajnost, ki je njene nogometaše vodila do še enega odmevnega dosežka v Evropi. Ob tem se ureja tudi stanje v klubu.

Ne glede na to, da je bil Arsenal na obeh tekmah precej boljši od Mure, ji nasul kar pet golov, pol ure druge tekme igral z igralcem manj, pa je po vseh težavah sreča le obiskala garderobo Mure. V njej je po besedah Fabijana Cipota po vseh dosežkih že čutiti zanimanje za nogometaše, pri nekaterih pa to že vpliva na igro. O vsem je spregovoril kapetan Mure, ki optimistično zre v prihodnost kluba.

Za vami je napornih 95 minut, ob koncu ste imeli kar dva igralca več in s skrajnimi napori le zadržali prednost … Odločitev Uefe nam je dala določeno prednost in poskušali smo jo zadržati. Upal sem, da ne bi prejeli zadetka, vendar se nam še ponavljajo določene napake. Treba je priznati, da smo si sami zagrenili življenje že v drugi minuti zaradi premajhne zbranosti. To nas "tepe" že nekaj časa tudi v prvenstvu. Te napake je treba odpraviti. Mislim, da je razlog pač padec zbranosti pri določenih igralcih. Tekma je bila težka. Nasprotnik je pokazal kakovost, držal žogo v svoji posesti in bil nevaren tudi z igralcem manj.

Podobno kot na nekaterih prejšnjih evropskih tekmah ste tudi tokrat imel pomoč Fortune … Pozitivna stvar je, če vztrajaš in verjameš, ti sreča ne obrne hrbta. Mi smo je tokrat imeli ogromno.

V Fazaneriji, Lendavi in tokrat tudi v Mariboru ste spet imeli precej spodbude s tribun … Ozračje je bilo fenomenalno kot vedno. Naše občinstvo je vedno 12. igralec in to nam daje še dodatni elan.

Kakšna je situacija v garderobi? Začele so se dogajati zgodbe z agenti, če hočeš iti naprej, je treba ostati na realnih tleh in živeti za jutri. Treba bo videti, kaj je dobro za klub ali za igralca. Nujno je tudi malce osvežiti kader in odpočiti nekatere igralce. Zdaj imamo nalogo tudi v prvenstvu nabirati točke.

Z napredovanjem v "play-off" ste dobili še dodatnih 100 tisoč evrov, skupno že okrog 400 tisoč. Velik balzam za klubski proračun, kajneda? Upajmo, da se bo izboljšalo stanje tudi v klubu. Že se kažejo določeni obrisi pozitivnih stvari. Želim si, da se stvari uredijo do konca leta. Najprej je seveda na vrsti sanacija kluba, obstati moramo v ligi in da na zdravih temeljih ostane klub naslednja leta.

V petek bo opravljen žreb, koga si želite? Lepo bi bilo, da dobimo zveneče ime. Doslej smo imeli zares težke in neatraktivne nasprotnike. Želim si kakšnega tekmeca iz Nemčije ali Španije, s čimer bi napolnili Ljudski vrt in se tudi klubska blagajna še malce napolni ter dobimo še kakšnega sponzorja. To bi bila lepa nagrada. Mislim, da si športni del kluba to tudi zasluži.

V prvenstvu ste po štirih krogih z le eno točko na zadnjem mestu. Evropa terja velik davek na ekipo … Pozna se nam, da imamo kratko klop. Potem so še kakšni drugi vplivi. Vsak naj pri sebi razčisti, kako naprej in kakšna je pot do uspeha. Če bomo to uredili, ostali na realnih tleh, potem je vse možno.

Ne spreglejte