Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
22. 4. 2015,
15.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Goran Dragić Goran Dragić Tina Maze Saša Vujačić Jaka Lakovič Jani Brajkovič Zoran Dragić Boštjan Nachbar Haris Vučkić Beno Udrih twitter

Sreda, 22. 4. 2015, 15.05

6 let, 7 mesecev

Dragić skočil na drugo, Mazejeva na tretje mesto, kralj ostaja Kopitar

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Sportalu smo to, koliko sledilcev imajo slovenski športniki na Twitterju, nazadnje pogledali konec leta 2013. Do danes se je stanje na lestvici TOP 10 krepko spremenilo.

Tako kot pred slabim letom in pol (novembra 2013) je tudi zdaj na vrhu hokejist Anže Kopitar, ki si služi kruh pri Los Angeles Kings. Njegova številka se je povzpela za več kot 50 tisoč sledilcev in zdaj znaša 153 tisoč sledilcev.

Največ sledilcev je v tem času pridobil Goran Dragić. Odlične predstave v dresu Phoenix Suns in zdaj pri Miami Heat so njegovo ime povzdignile med najboljše organizatorje igre v ligi NBA. A številke na socialnem omrežju se ne bi povzpele, če Gogi ne bi bil aktiven in pisal stvari, ki njegove sledilce zanimajo. Trenutno ima 122 tisoč sledilcev, novembra 2013 pa jih je imel 43 tisoč. Zelo aktiven pri pisanju je tudi njegov klubski kolega Dwyane Wade, ki ima kar 4,7 milijona sledilcev na Twitterju.

Na tretje mesto se je povzpela naša smučarska kraljica Tina Maze (prej 6. mesto), ki je številko 24 tisoč obogatila na 88 tisoč sledilcev. Če bo nadaljevala kariero v beli karavani, se bo ta številka v prihodnosti zagotovo še povečala.

Lepo je videti, da slovenski športniki privoščijo uspeh drug drugemu in si ob tem čestitajo ter v težkih trenutkih drug drugemu s pozitivnimi besedami dajejo oporo.

Med najboljših pet sta uvrščena še dva košarkarja, in sicer Saša Vujačić (68 tisoč) in Jaka Lakovič (41.600), medtem ko je najboljši nogometaš Haris Vučkić z 19.500 sledilci na devetem mestu.

Številka se je v tem času krepko povzpela tudi Zoranu Dragiću (33.300), ki lovi Janija Brajkoviča (41.500), velik korak pri prepoznavnosti na socialnih omrežjih pa je prav tako naredil Beno Udrih, ki se je s 15 tisoč sledilci uvrstil na 10. mesto. Njegova številka se bo zagotovo v kratkem še povečala, saj odlično igra v dresu Memphisa, s katerim nastopa v končnici lige NBA.

Ne spreglejte