Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 2. 2022,
15.48

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Dragan Adžić slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 21. 2. 2022, 15.48

2 leti, 1 mesec

pred žensko rokometno reprezentanco dve tekmi s severno makedonijo

Slovenke se bodo Severne Makedonije lotile oslabljene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP | Prvič po svetovnem prvenstvu se bodo zbrale Slovenke, ki pa proti Severni Makedoniji ne bodo nastopile v polni postavi. | Foto Vid Ponikvar

Prvič po svetovnem prvenstvu se bodo zbrale Slovenke, ki pa proti Severni Makedoniji ne bodo nastopile v polni postavi.

Foto: Vid Ponikvar

Po decembrskem nastopu na svetovnem prvenstvu se bo prihodnji ponedeljek v Zrečah znova zbrala ženska članska rokometna reprezentanca in nadaljevala tekmovanje v reprezentančnem pokalu EHF Euro. V sklopu tega jo čakata dve tekmi z reprezentanco Severne Makedonije, na katerih ne bo nastopila v polni postavi, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Uroš Zorman
Sportal Novi slovenski selektor opozoril na glavno težavo

"Želel bi si, da bi se na reprezentančni akciji zbrali v polni postavi, a na žalost ne bo tako. Z nami ne bo nekaj deklet, ki so bile del priprav in svetovnega prvenstva v Španiji, saj imajo težave s poškodbami. Na srečo so vse lažje narave in pri nobeni od deklet ni potreben kakšen operativni poseg," je ob objavi seznama vabljenih rokometašic povedal selektor Dragan Adžić.

Novi obrazi

Črnogorec na slovenski klopi bo lahko računal na Branko ZecAljo VaragićTjašo StankoNino Žabjek in Živo Čopi. Med rokometašicami tudi tokrat še ne bo Tamare Mavsar, ki se zaradi materinstva še pripravlja za vrnitev na igrišča. "Po drugi strani smo na tokratni zbor povabili nekaj novih obrazov. Na treningih želim preveriti raven njihovega rokometnega znanja in jim dati priložnost, da se izkažejo. S strokovnim štabom jim bomo obenem dali usmeritve pri delu v prihodnje, da pri svoji igri še napredujejo," dodaja. 

"Na treningih želim preveriti raven njihovega rokometnega znanja in jim dati priložnost, da se izkažejo. S strokovnim štabom jim bomo obenem dali usmeritve pri delu v prihodnje, da pri svoji igri še napredujejo," pravi selektor Dragan Adžić.  | Foto: Vid Ponikvar "Na treningih želim preveriti raven njihovega rokometnega znanja in jim dati priložnost, da se izkažejo. S strokovnim štabom jim bomo obenem dali usmeritve pri delu v prihodnje, da pri svoji igri še napredujejo," pravi selektor Dragan Adžić.  Foto: Vid Ponikvar

Na priprave članske reprezentance so prvič vabljene srednja zunanja Blažka Hauptman (Litija), Tajda Tripkovič in Urša Urbančič (obe Branik Maribor). Na spisku so tudi Manca KogovšekUrša Zelnik in Nika Matavš, ki so se reprezentančnih priprav v preteklosti že udeležile. Prvi sta na treningih pod vodstvom Adžića že sodelovali, Matavševa pa se bo pripravam pridružila prvič po septembru 2019.

Anžićev spisek povabljenk dopolnjujejo krilne rokometašice Maja SvetikPetra Kramar in Tija Gomilar Zickero, zunanje igralke Ana AbinaEma HrvatinElizabeth OmoregieNuša FegicNina ZuličAna Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Nataša LjepojaManca JuričValentina Tina Klemenčič in Aneja Beganović ter vratarki Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

"Kljub temu, da ne bomo mogli v popolnosti nadaljevati uigravanja za evropsko prvenstvo, nam bosta tekmi s Severno Makedonijo zagotovo prišli zelo prav. Že zdaj bomo skušali popraviti kar največ napak v igri s svetovnega prvenstva," še pravi Anžić.

slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP, Maja Svetik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Dvakrat izgubile z Norveško

Pred decembrskim prvenstvom so Slovenke v pokalu EHF Euro, v katerem sodelujejo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva v novembru – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora – ter aktualna evropska prvakinja Norveška, odigrale dve tekmi s slednjo. Skandinavke so bile na domačem igrišču boljše z 29:17, na povratni tekmi v dvorani Stožice pa s 26:21.

Kakovostna reprezentanca, čeprav je ni bilo na zadnjih velikih tekmovanjih

V drugem sklopu tekmovanja v pokalu EHF Euro se bodo slovenske rokometašice dvakrat srečale s Severno Makedonijo. Prva tekma bo v četrtek, 3. marca, ob 18. uri na sporedu v dvorani Zlatorog v Celju, povratna pa tri dni kasneje ob 18.30 v Areni Boris Trajkovski v Skopju.

"Severna Makedonija je kakovostna reprezentanca, in to kljub temu, da ni nastopila na zadnjih velikih tekmovanjih. S selektorjem je osredotočena na dvig ravni svoje igre, s čimer želi biti konkurenčnejša na evropskem prvenstvu. Da ji to uspeva, je nakazala že oktobra, ko je v gosteh pri Črni gori dosegla 30 zadetkov," o marčevskih tekmicah še pravi Anžić.

Ne spreglejte