Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
12.37

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marta Bon Švica

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 12.37

2 leti, 6 mesecev

Za blagor reprezentance pripravljena zamenjati delovno mesto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marta Bon, selektorka ženske rokometne reprezentance, občasno nima nič proti taktičnim presenečenjem. Takšno je predstavljala tudi prekvalifikacija Line Krhlikar na položaj krožne napadalke.

Francoska legionarka Lina Krhlikar je bila v napadu igralka, ki je ohranjala slovenske možnosti za zmago na tekmi proti Švici, potem ko so dekleta Marte Bon zaostajala vso tekmo. V sedmih minutah drugega polčasa je zabila štiri od svojih petih zadetkov. A, pozor, nobenega od omenjenega kvarteta golov s svojega običajnega položaja leve zunanje igralke, ampak s krožne napadalke.

"Dobivala sem dobre podaje, imela sem tudi veliko prostora. Zasluge za preobrat imamo vse. Dobro smo 'stisnile' tudi v obrambi, imele nekaj sreče. Upam, da bomo drugič že malo prej odločile srečanje," si je, z njo bi se gotovo strinjali tudi navijači, zaželela rokometašica francoskega kluba Celles-sur-Belle. Bonova se je za miniaturni eksperiment odločila tudi zato, ker na tokratni akciji ni bilo Katje Čerenjak.

Morda položaj na črti za rokometaše in njihove kolegice ni tako priljubljen kot kateri drugi. A 24-letna nekdanja članica Polja, Krima in Žalca, ki se je poleg Francije preizkusila še v Španiji, nima nič proti, da bi se v prihodnosti še kdaj preizkusila na tokratnem delovnem mestu: "Zakaj pa ne, če mi gre bolje kot na zunanjem položaju, lahko pomagam."

Kar dolgo je kazalo, da bodo Švicarke Slovenkam v 4. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo prisolile mini zaušnico v obliki poraza oziroma svoje prve zmage. A zasukalo se je drugače, po delnem izidu 4:0 v zadnjih petih minutah so domačinke na Kodeljevem z drugim vodstvom na tekmi slavile tretjo zmago v kvalifikacijah.

"Nismo zadevale 'zicerjev', tudi v obrambi nismo bile prave, preveč smo izgubljale dvoboje ena na eno. Vratarke niso imele naše prave pomoči. V drugem polčasu se je izšlo dobro. Upam, da bomo proti Švedinjam pokazale boljšo igro. Absolutno jo bomo morale, če bomo želele kaj storiti," se zaveda rdečelasa rokometašica.

Ne spreglejte