Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 4. 2021,
15.59

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Gregor Cvijić Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 12. 4. 2021, 15.59

3 leta

Ljubomir Vranješ ima novega pomočnika

Vranješ izbral novega pomočnika: Zormanov naslednik je …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Slovenska rokometna reprezentanca, Ljubomir Vranješ, Slovenija Norveška | Selektor slovenske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je izbral novega pomočnika. | Foto Reuters

Selektor slovenske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je izbral novega pomočnika.

Foto: Reuters

Konec meseca moško člansko reprezentanco čaka še zadnja reprezentančna akcija, v kateri bo lovila vozovnico za januarsko evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem. Po sporazumni prekinitvi sodelovanja z Urošem Zormanom je selektor Ljubomir Vranješ izbral novega pomočnika. Njegova desna roka bo Gregor Cvijić.

Gregor Cvijić je nekdanji slovenski reprezentant, ki je barve Slovenije branil tudi na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju. Danes 49-letni trener je novembra prevzel moštvo Riko Ribnica. Pred tem je v domovini deloval pri Gorenju v Velenju, Slovanu, v Škofji Loki in Škofljici, v tujini pa vodil avstrijske Borovlje in sarajevsko Bosno. Nekaj časa je bil tudi pomočnik trenerja pri Krimu Mercatorju, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

V delo strokovnega štaba bosta v prihodnosti vključena tudi Marko Šibila, kot predsednik strokovnega odbora, in Klemen Luzar iz Celja Pivovarne Laško.

Gregor Cvijić je naslednik Uroša Zormana na klopi slovenske izbrane vrste. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Cvijić je naslednik Uroša Zormana na klopi slovenske izbrane vrste. Foto: Vid Ponikvar

Selektor opravil "kar nekaj pogovorov s slovenskimi trenerji"

"Po olimpijskem turnirju v Berlinu sva se z Urošem Zormanom strinjala, da greva vsak svojo pot. Urošu se najlepše zahvaljujem za prispevek pri delovanju reprezentance pod svojim vodstvom. V zadnjem obdobju sem nato opravil kar nekaj pogovorov s slovenskimi trenerji. Na koncu sem se odločil, da k sodelovanju povabim Gregorja Cvijića, ki je na to tudi pristal. Konec meseca in v prvih dneh maja so pred nami tri odločilne tekme za nastop na evropskem prvenstvu, na katerih moramo potrditi svojo vozovnico na Madžarsko in Slovaško, obenem pa si z rezultatom omogočiti tudi čim boljši položaj pred kasnejšim žrebom," je ob tem povedal selektor Ljubomir Vranješ.

Preberite še:

Uroš Zorman
Sportal Uroš Zorman zapušča reprezentanco
Slovenija Poljska kvalifikacije za EP
Sportal Nekdanji slovenski selektor močno udaril po reprezentanci
Uroš Bregar
Sportal Uroš Bregar ima že novo službo
Ne spreglejte