Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
3. 4. 2021,
18.05

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

srbska rokometna reprezentanca Uroš Bregar

Sobota, 3. 4. 2021, 18.05

3 leta

Iz slovenske na srbsko klop

Uroš Bregar ima že novo službo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Uroš Bregar | Uroš Bregar je res sedel na klop ženske srbske izbrane vrste. | Foto Grega Valančič/Sportida

Uroš Bregar je res sedel na klop ženske srbske izbrane vrste.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski strokovnjak Uroš Bregar je, kot se je govorilo, sedel na klop ženske reprezentance Srbije. Trener ljubljanskega Krima je na klopi Srbije zamenjal Ljubomirja Obradovića, s katerim je srbska rokometna zveza sporazumno prekinila pogodbo.

Bregar je pred dnevi razburkal slovensko rokometno javnost, ko je brez opozoril odšel s klopi ženske rokometne reprezentance. Še bolj je bilo vse skupaj čudno, da se je to zgodilo le slaba dva tedna pred odločilnima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu proti Islandiji. 

"Nad potezo selektorja smo bili na RZS izjemno presenečeni, saj je prišla v zelo občutljivem trenutku, pred zelo pomembnima kvalifikacijskima tekmama. O korektnosti te odločitve niti nima smisla izgubljati besed. Razšli se bomo v skladu s pogodbo in bomo v najkrajšem možnem času našli rešitev na trenerskem stolčku, ki bo slovensko reprezentanco popeljala ne samo na letošnje svetovno prvenstvo ter na domače evropsko prvenstvo 2022, temveč v cel olimpijski ciklus do olimpijskih iger 2024," je takrat povedal predsednik RZS Franjo Bobinac.

Bregar bo v prihodnje pri Krimu sodeloval s petimi Srbkinjami. Poleg Jovane Risović, ki je že del ekipe, v Ljubljano prihajajo še Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež Šlezak in Sanja Radosavljević. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bregar bo v prihodnje pri Krimu sodeloval s petimi Srbkinjami. Poleg Jovane Risović, ki je že del ekipe, v Ljubljano prihajajo še Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež Šlezak in Sanja Radosavljević. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čas za spremembe

Pri RZS so že takrat namignili, da se bo Bregar preselil na klop Srbije, in to se je danes tudi zares zgodilo. "Mislim, da je napočil čas za spremembe, za neko novo energijo, ki jo potrebujemo tako jaz kot igralci. Razlogi za sprejem ponudbe Srbije so prevladali. Verjamem, da lahko skupaj naredimo odličen rezultat," je dejal Bregar, ki bo na novem delovnem mestu debitiral že v sredini aprila. Srbkinje se bodo za nastop na svetovnem prvenstvu pomerile s Slovaško. Tekmi bosta 17. in 21. aprila.

Medtem so novega selektorja dobile tudi Slovenke. V prihodnje jih bo vodil Črnogoec Dragan Adžić, ki je Čnogorke leta 2012 popeljal do olimpijskega srebra, kasneje pa še do naslova evropskih prvakinj. Navduševal je tudi na klopi Budućnosti, s katero se je naslova v ligi prvakinj veselil leta 2012 in 2015.

Preberite še:

Sportal Po začetnem šoku so si hitro opomogli: Slovenke imajo novega selektorja
Uroš bregar
Sportal Šok za RZS: Bregar zapustil mesto selektorja ženske reprezentance
Ne spreglejte