Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
16.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

legionarji Uroš Zorman Renato Vugrinec Dragan Gajić Miha Žvižej

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 16.02

8 let

VIDEO: Zorman tretji v Evropi, v Skopju je vrelo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kielce Uroša Zormana so na zaključnem turnirju lige prvakov premagale Kiel in osvojile tretje mesto. Naslov makedonskega prvaka je na vročem mestnem derbiju spolzel iz rok Metalurgu.

Kielce so se na premiernem nastopu na zaključnem turnirju rokometne lige prvakov v Kölnu zavihtele na tretje mesto, kar je največji uspeh v zgodovini kluba. V polfinalu so Poljaki ob dveh golih Uroša Zormana klonili pred Barcelono. V nedeljo pa so dali vetra klubu skoraj enakega imena, dotedanjemu evropskemu prvaku Kielu. Slovenski kapetan je zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice ostal na klopi.

''Slovenski'' Metalurg je izpustil priliko za obranitev makedonskega prvenstvenega naslova. V odločilni tekmi je na najbolj vročem balkanskem derbiju podlegel pritisku, ki so mu ga pripravili rokometaši Vardarja. Ti so v peklenskem vzdušju svoje dvorane Kale slavili z 22:19. Šlo je za pravo vojno na igrišču, posebej na začetku je bilo golov zelo malo, srečanje pa je trajalo debeli dve uri. Med igralci se je tudi zaiskrilo, sad tega pa so bili rdeči kartoni za kontroverznega trenerja Vardarja Veselina Vujovića in nekdanjega igralca Slovana Ilijo Abutovića na eni in Filipa Mirkulovskega na drugi strani. Tako je Vardar prekinil triletno Metalurgovo prevlado in se neposredno uvrstil v ligo prvakov.

V Franciji je Montpellier pokoril Tremblay in se na kratko spet povzpel na drugo mesto, vendar je tesno, a vseeno zmagal tudi Dunkerqe. Ta bi moral v zadnjem kolu remizirati ali izgubiti proti Saint Raphaelu, Montpellier pa premagati Nantes, če bi slovenska kolonija želela končati na drugem mestu. A bojda obstaja tudi načrt B. Govori se namreč, da bo Montpellier dobil posebno povabilo na kvalifikacijski turnir za ligo prvakov. Dragan Gajić je zabil devet golov, skupaj z Miho Žvižejem iz Toulousa sta bila tudi najboljša strelca kroga. Še to: Aljoša Rezar, ki se je v zadnjem krogu izkazal s 13 obrambami, bo zamenjal državo. Iz nemškega Gummersbacha se namreč seli k ambicioznemu francoskemu drugoligašu Istresu. Primož Prošt je ustavil 18 Flensburgovih strelov in bil izglasovan za tretjega najboljšega igralca sezone v klubu, za Momirjem Rnićem in Manuelom Späthom, čeprav je prispel šele po koncu svetovnega prvenstva.

Ne spreglejte