Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
3. 10. 2017,
11.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

1

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Vid Kavtičnik Veselin Vujović

Torek, 3. 10. 2017, 11.16

6 let, 6 mesecev

Seznam rokometne reprezentance za prijateljski tekmi s Hrvaško

Veselin Vujović je vrgel karte na mizo za Hrvate

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

1

gorenje ademar | Foto RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Tekmi s Hrvaško 26. oktobra v Stožicah in dva dni pozneje v Zagrebu bosta rokometni reprezentanci služili kot priprava na januarsko evropsko prvenstvo.

Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović je predstavil reprezentančni seznam za pripravljalni za tekmi s Hrvaško. To bo Slovenija 26. oktobra gostila v Stožicah, 28. oktobra pa se v Zagreb odpravlja slovenska ekipa. Gre za ponovitev obračuna za bronasto kolajno z letošnjega svetovnega prvenstva. Na seznamu 23 igralcev ni poškodovanega Davida Miklavčiča.

Niko Medved se bo v eri Veselina Vujovića predstavil prvič. | Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun Niko Medved se bo v eri Veselina Vujovića predstavil prvič. Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Kot tudi ne Deana Bombača, Vida Poteka, Matevža Skoka, kar ne pomeni, da so prečrtani za prihodnost, je pojasnil selektor. Zato pa so poklicani kapetan Gorenja Niko Medved, zunanji igralec Celja Jaka Malus ter mladeniča iz Kopra Aleks Vlah in Dani Zugan, ki sta poleg bolj zato, da občutita reprezentančni utrip. Tako na igrišču kot zunaj njega. Vujović je zelo vesel vrnitve kapetana Vida Kavtičnika in Darka Cingesarja.

Če bi poklical vse, bi jih bilo 40

"Hrvaška je resna reprezentanca, eden od favoritov za medaljo, težko bi pripeljali bolj araktivnega tekmeca. Najpomembnejše je, da igramo dobro tekmo, da vsi igralci dobijo priložnost in da opozorimo na nekatere stvari. Zadovoljen sem, kako smo bili videti proti Švici in Portugalski. Tekmi s Hrvaško bosta za nas pomemben test. Če kaj ne bo videti dobro, lahko še kaj spremenimo," razmišlja Vujović.

Nik Henigman se vrača v reprezentanco, Aleks Vlah (v sredini) in Jaka Malus jo okušata prvič. | Foto: Nik Henigman se vrača v reprezentanco, Aleks Vlah (v sredini) in Jaka Malus jo okušata prvič.
"Za bližnjo akcijo s Hrvaško sem v reprezentanco povabil rokometaše, ki so trenutno v najboljši formi, v njej pa so tudi nekateri igralci, ki so lahko prihodnost slovenskega rokometa. V tem trenutku imamo na širšem reprezentančnem seznamu vsaj 40 igralcev, prav vsi manjkajoči igralci na oktobrskih preizkušnjah s Hrvaško pa so še vedno kandidati za nastop na januarskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem," pojasnjuje selektor.

Tekma legend

Beno Lapajne, osvajalec srebrne kolajne na evropskem prvenstvu leta 2004. | Foto: Vid Ponikvar Beno Lapajne, osvajalec srebrne kolajne na evropskem prvenstvu leta 2004. Foto: Vid Ponikvar V četrtek, 26. oktobra bo pred obračunom med Slovenijo in Hrvaško ob 16.30 v Stožicah na sporedu revijalna tekma legend, nekdanjih reprezentantov.

Na njej so udeležbo že potrdili Andrej Kastelic, Beno Lapajne, Jure Natek, Aleš Pajovič, Dušan Podpečan, Roman Pungartnik, Tomaž Tomšič in drugi.

"Vesel sem, da bo Rokometna zveza Slovenije organizirala ta dogodek in vse reprezentante zbrala na enem mestu, kjer se bomo po dolgih letih lahko spet videli v večjem številu in odigrali, upam da, dostojno tekmo. Vse ljubitelje rokometa in športa na splošno tako vabim, da se nam pridružijo v Stožicah in, da skupaj pripravimo dobro atmosfero," je ob tem dejal nekdanji slovenski kapetan Lapajne.

"To je zelo lepa gesta s strani naše rokometne zveze. Za vse nekdanje reprezentante morda počastitev celo nima tolikšnega pomena, kot se veselimo ponovnega medsebojnega snidenja. Upam, da bo občinstvo prišlo na svoj račun in uživalo na dogodku, v imenu vseh rokometašev pa obljubljam zanimiv in atraktiven dogodek," pa pravi še en upokojeni reprezentant Jure Natek.

Januarja pri sosedih

Na svojem 11. evropskem prvenstvu bo slovenska rokometna reprezentanca igrala v skupini C v Zagrebu. Njene tekmice bodo Nemčija, Makedonija in Črna gora. V drugi del potujejo najboljše tri ekipe.

Petindvajseto evropsko prvenstvo, drugo na Hrvaškem, bo potekalo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto. Druge skupine tekmovanja s 16 reprezentancami bodo gostili Split (skupina A), Poreč (skupina B) in Varaždin (skupina D). "Slovenska" skupina C se bo v drugem delu križala s skupino D, v kateri so Španija, Danska, Češka in Madžarska. Drugi del bo potekal v Varaždinu.

Seznam reprezentance za tekmi s Hrvaško:

Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

Krila: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje)

Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman (Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Jan Grebenc (Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Jaka Malus, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), Miha Zarabec (Kiel), Aleks Vlah in Dani Zugan (oba Koper 2013)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabić (Wisla Plock)
(STA)
Ne spreglejte