Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
3. 10. 2017,
8.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Lino Červar Jaka Malus Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca

Torek, 3. 10. 2017, 8.09

6 let, 6 mesecev

Reprezentančni seznam

Veselin Vujović zazrt proti nekaterim spremembam

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Celje Kielce | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Čez nekaj tednov se bo spet zbrala rokometna reprezentanca, ki jo čakata prijateljski tekmi s Hrvaško 26. in 28. oktobra. Selektor Veselin Vujović razmišlja tudi o novih obrazih.

Tekma s Hrvaško bo 26. oktobra v Stožicah, pred njo pa še tekma legend, na kateri bodo nastopili nekdanji reprezentanti. Dva dni pozneje bo tekma v Zagrebu. Selektor Veselin Vujović bo seznam razkril danes.

Jaka Malus v Celju dobiva vse večjo vlogo, kar ni ušlo selektorju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jaka Malus v Celju dobiva vse večjo vlogo, kar ni ušlo selektorju. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Preizkušene in nove rešitve

"Ta hip je konkurenca na levem zunanjem položaju zelo resna. Navdušen sem tudi nad tem, kako igra Jaka Malus. Lahko posežem po srednjem zunanjem, ki je bolj strelec, ne toliko 'tehničar'. Take stvari se mi motajo po glavi. Dean Bombač? On je v konkurenci kot Miha Zarabec, Marko Bezjak, Staš Skube ... Njegova igralska kakovost nikoli ni bila sporna, a prepogosto je poškodovan in ne more odgovoriti zahtevam tekmovanj, ki potekajo iz dneva v dan. To se je zgodilo tako na evropskem prvenstvu na Poljskem kot na olimpijskih igrah. A poudarjam: njegova kakovost ni sporna," je ob robu intervjuja za Sportal dejal Vujović.

Brez Miklavčiča, a s Kavtičnikom

Ta v ekipi zagotovo ne bo imel Davida Miklavčiča, pomembnega igralca obrambe, ki si je pred tedni huje poškodoval ramo. "Še bolj kot za to, da ga je izgubila reprezentanca, mi je žal, ker je Miklavčič prišel v položaj, ko je ogroženo nadaljevanje kariere. Tako resna je njegova poškodba. Upam, da bo lahko nadaljeval. Desnega zunanjega takšnega profila, izkušenega in mirnega, nimamo," pravi Črnogorec, ki bo lahko prvič po januarju računal na kapetana Vida Kavtičnika.

Ne spreglejte