Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
13. 5. 2016,
12.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

Rokometna reprezentanca rokomet Veselin Vujović

Petek, 13. 5. 2016, 12.31

6 let, 6 mesecev

Nanje se bo selektor moral ozreti ali pa se je že (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Foto: Vid Ponikvar

Kdo so morebitni kandidati za rokometno reprezentanco prihodnosti na najobčutljivejših mestih?

Pomanjkanje levih zunanjih igralcev v slovenski reprezentanci je že obrabljena mantra. Rodi - ustvari bi se glasil manj sočen prevod balkanskega originalnega pregovora.

Treba se bo prilagoditi in poiskati rešitev. Naturalizacija je manj verjetna, pogumnejše pa čakanje na pravega mladeniča, ki bo lahko pokril ta položaj. Manko pa ostaja tudi pri bolj strelskih tipih srednjih zunanjih igralcev, ki bi lahko prevzeli naloge v središču obrambe. Kdo so potencialni kandidati v dolgoročnem smislu?

 

 

Klasike

Vid Levc je že večkrat omenjeno ime, ki ga je Veselin Vujović postavil tudi na seznam 28-erice kandidatov za olimpijske kvalifikacije. Bližje 21-letni Korošec, ki mu v zadnjem času precej nagajajo poškodbe, ni prišel. Zdi se, da bo naslednja sezona v Gorenju za razvoj njegove kariere precej pomembna.

Vid Levc (št. 14) čaka na eksplozijo v Gorenju. | Foto: Vid Ponikvar Vid Levc (št. 14) čaka na eksplozijo v Gorenju. Foto: Vid Ponikvar
 

Še en nekdanji mladinski reprezentant, 20-letni Nik Henigman, ima vsekakor v sebi strelski potencial. Imel je nekaj težav s poškodbami. Njegovo telo je z okrog dvema metroma tipično "bekovsko". Takšnih profilov igralcev v Sloveniji ni veliko. Njegov nekoliko starejši soigralec iz Ribnice Jan Grebenc je nekoliko drugačen tip igralca, nižji in bolj skočen. Tudi on je viden del odlične ribniške pomladi.

Gašper Horvat se razvija v Ormožu. Njegov adut je višina, ki jo je večkrat vešče izkoristil za večje število zadetkov tudi proti realno precej močnejšim zasedbam od ormoške. Je viden član kadetske generacije, ki je v zadnjih letih močno opozorila nase v mednarodni konkurenci.

Gregor Potočnik se iz Celje seli v Velenje. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Potočnik se iz Celje seli v Velenje. Foto: Vid Ponikvar
 

Nekateri strokovnjaki opozarjajo tudi na Gregorja Potočnika, še enega igralca z "bekovsko" postavo, ki je nekoliko starejši od večine omenjenih. Zdravstvene tegobe – koleno in oči – so nekdanjemu mladinskemu reprezentantu vzele pomemben del kariere. Večino letošnje sezone je preživel v Trebnjem, kjer se je naigral, v prihodnji pa se Celjen odpravlja v Gorenje, kjer bo znova igral na evropski ravni.

Hibrida

Zmes levega in srednjega zunanjega igralca predstavljata mladinska reprezentanta Jaka Malus in Aleks Vlah. Prvi je član Celja, drugi Kopra. Malus, ki se je v končnici vrnil k pivovarjem, je pred tem kot posojeni igralec igral za Slovenj Gradec, bil eno glavnih imen in najboljši strelec. Še pred dopolnjenim 20. letom bo postal tudi že najboljši strelec prvenstva.

Tako je igral Jaka Malus (št. 66 v dresu Slovenj Gradca):



Vlah je pripadnik odlične koprske garde, ki je pod poveljstvom Zorana Jovičiča ekspresno preskakovala lige in se v svoji debitantski prvoligaški sezoni bori za evropsko vozovnico. Tako kot Malusu mu za dosego zadetkov ni treba priti ravno do šestmetrskega prostora.

Žoga je v vaših rokah

Vsak od naštetih ima svoje odlike in pomanjkljivosti. Morda smo koga izpustili oziroma bo še opozoril nase. Predvsem pa ti fantje, ki so stari okrog dvajset let, najbolj potrebujejo izkušnje s težkih tekem. Ne le prvoligaških, tudi mednarodne so vrhunske ravni.

Ne spreglejte