Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2015,
14.14

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

OFEM Tbilisi rokomet

Sobota, 1. 8. 2015, 14.14

4 leta, 4 mesece

Francozi Slovencem v končnici izpulili iz rok zlato kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju si je slovenska reprezentanca priborila še eno kolajno. Za srebro so poskrbeli rokometaši, ki jih je v finalu s 30:28 ugnala Francija.

Slovenija pa je doslej zbrala že rekordno bero odličij, kar 16. Za zadnje, zlato, sta poskrbeli teniški igralki Kaja Juvan in Nika Radišič, ki sta v finalu tekmovanja dvojic ugnali romunski konkurentki.

"Sva presrečni. Sploh ne moreva verjeti. Ne morem opisati občutkov. Treme je bilo veliko, sploh proti koncu. Dobro, da nama je uspelo," je za STA povedala Juvanova, Radišićeva pa je dodala: "Po prvem nizu sva se motivirali in nama je uspelo. Teden v Gruziji si bom zapomnila za vse življenje."

Rokometaši, ki so edini slovenski predstavniki v kolektivnih športih, so poskrbeli za srebro. Ekipa selektorja Saše Praprotnika se je s Francozi pomerila že v skupinskem delu in z njimi doživela edini poraz na turnirju. Kasneje je premagala Švico, Gruzijo in v polfinalu Nemčijo. V finalu je odlično začela, povedla tudi za šest golov, polčas pa dobila s 16:12. V drugem delu se je Francija vztrajno bližala, slovenska igre ni bila več na tako visoki ravni, predvsem pa je bilo preveč napak v napadu. To so galski petelini izrabili, v končnici povedli za dva gola in prednost znali zadržati. Končni rezultat je bil 30:28.

Srebro izjemno lep uspeh in pravšnje nadaljevanje ere žlahtnih kovin, ki jo je z zmago na tem tekmovanju pred dvema letoma začela generacija letnika 1996. Predvsem pa je razveseljivo, da je v tej ekipi nekaj zelo obetavnih fantov, ki bi si lahko utrli pot v vrhunski rokomet.

"Na začetku smo igrali neverjetno obrambo, v napadu nam je šlo vse, igrali smo hitre protinapade, vratarja sta odbranila svoje. Potem pa kar naenkrat padec. Ne vem, kaj je bilo. Žoga nam ni stekla. Tudi ko so od igre odrezali Grego, nam je to celo dogovarjalo. Nam je pa manjkal njegov delež in njegovi goli. Kljub porazu je srebrna medalja nekaj posebnega. Vsi si bomo zapomnili ta turnir. Ne vem, kaj naj rečem. Super," je bilo razmišljanje kapetana Kosija. Ta je dosegel kar devet golov, Ocvirk jih je dodal šest, vratar Dobaj pa je imel 11 obramb.

Ne spreglejte