Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2018,
17.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,15

2

Natisni članek

Veselin Vujović rokomet

Torek, 11. 12. 2018, 17.00

5 let, 4 mesece

Minuta odmora na tekmi lige SEHA

Veselin Vujović navdušil z nenavadno zahtevo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,15

2

Veselin Vujović | Veselin Vujović je zopet opozoril nase. | Foto Mario Horvat/Sportida

Veselin Vujović je zopet opozoril nase.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović je že v preteklosti med minutami odmora večkrat opozoril nase. Z izbranimi besedami vedno znova motivira svoje igralce in navdušuje širšo rokometno javnost. Tokrat je veliko prahu dvignil na tekmi lige SEHA med Vardarjem in Nišem, kamor se je kot trener preselil letos poleti, potem ko je zapustil Koper.

Železničar Niš se je v 11. krogu lige SEHA pod vodstvom Veselina Vujovića odlično zoperstavil favoriziranemu Vardarju, ki je na koncu po izjemo izenačenem koncu tekme le slavil s 24:22. Pri zaostanku Niša z 12:16 je s svojim govorom med minuto odmora znova navdušil slovenski selektor, ki je od svojih igralcev zahteval, da v prihodnjih šestih minutah dobijo dve izključitvi.

"Že na začetku akcije natanko vidim, kaj bodo storili. V prihodnjih šestih minutah zahtevam dve naši izključitvi! Če tega ne boste storili, boste videli, kaj bo sledilo," je bil do svojih igralcev neizprosen Vujović. Trenerjeva jeza je zalegla, rokometaši Niša so sicer le polovično upoštevali ukaz Vujovića, a so se v nadaljevanju z borbeno igro povem približali svojemu tekmecu. Minuto do konca so zaostajali le za zadetek, a na koncu vseeno izgubili.

Šov na evropskem prvenstvu

Slovenski selektor je s svojimi neverjetnimi minutami odmora že večkrat navdušil. Spomnimo, na začetku letošnjega leta je na evropskem prvenstvu na obračunu proti Španiji s svojimi besedami dvignil slovenske rokometaše, ki so nato zmagali. Na obračunu je imel med enim izmed odmorov črnogorski strateg poseben prijem za slovenskega krožnega igralca Blaža Blagotniška. "Če te Canellas (Joan Canellas, op. p.) preigra, bom ubil tebe in sebe. Takoj naju bom ubil. On je umrl že zdavnaj," je jezno zabrusil slovenski selektor.

To pa še zdaleč ni ni bila njegova edina nenavadna poteza. Na istem prvenstvu se je na tekmi proti Nemčiji po spornih sodniških odločitvah kar sam postavil v gol in hotel sam braniti sedemmetrovko. Tekma se je takrat končala z izidom 25:25, Slovenija je prvenstvo končala na osmem mestu.

Preberite še:

Anna Vyakhireva Rusija
Sportal Znane vse polfinalistke EP, branilke naslova brez boja za kolajne
RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov
Sportal Celjani so se namučili, Velenjčani do zmage v Novem mestu
slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenski selektor našel razlog za zadovoljstvo

 

Ne spreglejte