Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 3. 2023,
20.14

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Vojvodina RK Gorenje Velenje četrtfinale Evropski Pokal

Sobota, 25. 3. 2023, 20.14

1 leto

Evropski pokal, povratna tekma četrtfinala

Velenjčani s tesnim porazom zaključili evropsko sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Gorenje Velenje - Vojvodina | Velenjčani so v domači Rdeči dvorani tesno izgubili proti Vojvodini. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velenjčani so v domači Rdeči dvorani tesno izgubili proti Vojvodini.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala izgubili proti srbski Vojvodini s 26:30 (12:14) in izpadli iz tega mednarodnega tekmovanja. Velenjska ekipa je na prvi tekmi v Novem Sadu izgubila s 30:31.

RK VOJVODINA RK GORENJE VELENJE
Sportal Velenjski rokometaši tesno izgubili v Novem Sadu

Rokometaši iz Šaleške doline so končali svoje mednarodno popotovanje v sezoni 2022/23. Zasedba iz Vojvodine je bila pretrd oreh za slovensko ekipo, po tesnem porazu velenjske ekipe na prvem dvoboju pred tednom dni v Novem Sadu je danes klonila še pred domačimi privrženci v Rdeči dvorani.

Velenjska ekipa je v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pred četrtfinalnima obračunoma z Vojvodino izločila avstrijski Bregenz, srbski Partizan iz Beograda in ciprsko Famagusto.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili večji del tekme v podrejenem položaju. Njihov zaostanek je v prvi polovici tekme vseskozi znašal od enega do največ štirih golov, na veliki odmor pa so se odpravili z dvema goloma primanjkljaja (12:14).

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili večji del tekme v podrejenem položaju.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so bili večji del tekme v podrejenem položaju. Foto: Grega Valančič/Sportida

V drugem polčasu so zaigrali na vse ali nič in v 39. minuti po golu Petra Šiška izenačili na 18:18. V nadaljevanju niso našli načina, da strejo odpor telesno močnejšega tekmeca iz Novega Sada. V zadnjem delu tekme so zaigrali medlo, po zaostanku petih golov (19:24) v 52. minuti pa je bilo povsem jasno, da se bodo poslovili od Evrope.

V velenjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Urban Pipp s sedmimi goli. Tilen Sokolič in Peter Šiško sta prispevala po štiri zadetke, vratar Matevž Skok pa je zbral 12 obramb.

"Vojvodina je danes zasluženo slavila. Svoji ekipi čestitam za borbo, verjamem, da so vsi imeli željo, ampak žal so bili danes gostje boljši. Vmes smo imeli nekaj posameznih iskric, ki niso bile dovolj. Vojvodina je bila danes bolj kakovostna, rešili so se vseh naših ovir in odigrali zelo pametno," je povedal trener os Zoran Jovičić.

Zoran Jovičić: Svoji ekipi čestitam za borbo, verjamem, da so vsi imeli željo, ampak žal so bili danes gostje boljši.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Zoran Jovičić: Svoji ekipi čestitam za borbo, verjamem, da so vsi imeli željo, ampak žal so bili danes gostje boljši. Foto: Grega Valančič/Sportida

Domen Tajnik je dejal: "Naši cilji v Evropi so bili zagotovo višji in ta poraz boli. Zavedali smo se, da lahko pridemo daleč, ampak nas je pri tem zaustavila Vojvodina, ki je bila prav tako favorit tega tekmovanja. Imeli smo preveč napak, igra v napadu nam ni stekla, kar so gosti izkoristili v svojo prid."

Zadovoljen pa je bil slovenski član Vojvodine Gregor Ocvirk: "Mi smo po tihem upali, da bomo v Evropi prišli tako daleč. Zavedamo se naše kvalitete, imamo dolgo klop, kar je definitivno naša prednost. Dokazali smo tako slovenski kot srbski javnosti, da nas ne smejo odpisati. Velenje je kakovostna ekipa, mlada, ki že nekaj časa igra skupaj. Ko zmagaš takšno ekipo je to samo dodatna motivacija za naslednje faze tekmovanja."

Gorenje Velenje :  Vojvodina 26:30 (12:14)

Rdeča dvorana, gledalcev 1500, sodnika: Caferopoulos in Bethmann (oba Grčija).

Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Tajnik 3, Pipp 7, Pajt 2 (2), Drobež, Kovačič, Mlivić, Sokolić 4, Verdinek 3, Šiško 4, Grmšek 2, Slatinek Jovičić 1, Mlivić, Predović, Hriberšek.

Vojvodina: Lučin, Vasić, Milić 6, Ocvirk 2, Vukovljak, Aziz 5, Milenković 3, Pušica, Arsenić, Radjenović, Pešić, Tomić 2, Kurteš, Rogan 2, Grozdanić 3 (2), Puhovski 7.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (2), Vojvodina 2 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 6, Vojvodina 4 minute.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte