Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
23. 7. 2014,
11.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ivan Vajdl

Sreda, 23. 7. 2014, 11.58

7 let, 12 mesecev

Vajdl: Ne smemo bežati od cilja poskušati osvojiti državni naslov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Velenjski klub bo tudi letos napadal sam vrh slovenske lige. Trener Ivan Vajdl si želi čim manj poškodb in čimprejšnjo odločitev glavnih pri EHF, v katerem evropskem pokalu bodo sploh igrali.

Velenjčani so končali počitnice in se znova posvetili rokometni žogi. Glavno besedo ob igrišču bo imel tudi v letošnji sezono Ivan Vajdl, ki se je v pretekli sezoni vrnil na klop os. "Težko je oceniti trenutno stanje. Moramo še opraviti testiranja in potem bomo videli, kako so pripravljeni. Upam in verjamem, da so fantje med počitnicami delali po programu, ki jim ga je sestavil kondicijski trener," je pred začetkom priprav dejal strateg velenjskega prvoligaša.

Igralski kader so ob nekaterih odhodih zapolnili s štirimi novinci. Prišli so Blaž Kleč (krožni napadalec, prej Maribor), Klemen Ferlin (vratar, prej Trimo), Črnogorec Miloš Božović (zunanji igralec, prej španski Valladolid) in Poljak Michal Szyba (desni zunanji, prej Azoty Pulawy). Prav zadnji je še posebej zanimiv, saj v slovenskem rokometnem prostoru poljske okrepitve niso pravilo. "Ponudili so ga zastopniki, ki jih je danes ogromno, in odločili smo se zanj. Fant si je želel priti v Slovenijo. Upam, da se bo dobro vključil. Je tudi državni reprezentant in mislim, da bo kar prava okrepitev," je 26-letnega levorokega Poljaka opisal Vajdl.

Mariborčani ga še preganjajo

Ose so lani končale na drugem mestu slovenske razpredelnice, čeprav so skoraj vso sezono taborile na vrhu lestvice. "Lani pred začetkom nismo bili glavni kandidati za naslov, nato pa smo z dobro igro kar naenkrat postali," se je Vajdl spomnil na preteklo sezono. "Tekma, ko smo v Mariboru zapravili veliko prednost, mi še vedno roji po glavi. Če pogledamo po Evropi, vidimo, da so tudi večje ekipe od Velenja zapravljale praktično nemogoče. Tak je šport, presenečenja so mogoče tudi dobra za zanimivost rokometa," v sestopu Velenja s slovenskega prestola po dveh sezonah 57-letni trener vidi tudi pozitivne stvari.

Še vedno čakajo na odločitev EHF

Cilj pred novo sezono je zato jasen. "Želimo si na vrh slovenske lige in slovenskega pokala. Cilji morajo biti visoki. Celjani so močno prevetrili moštvo, vendar ostajajo velik in močen konkurent, kot tudi rokometaši Maribora. Ne smemo bežati od cilja poskušati osvojiti državni naslov," je jasen Vajdl, ki si želi čimprejšnjo razrešitev evropskega vprašanja. Velenjčani še vedno ne vedo, ali bodo igrali kvalifikacije za ligo prvakov ali bodo nastopali v pokalu EHF. "Vsi glede na krizo v Ukrajini upamo, da bomo prišli do teh kvalifikacij. Omenjalo se je 20. julij, pa je ta datum že mimo, tako da ne vemo. Želim si, da bi se to vprašanje čim prej razrešilo, da bomo lahko temu prilagodili tudi same priprave," je sklenil Vajdl. Igralski kader je zapečaten ne glede na to, kam jih bo vodstvo EHF uvrstilo.

Ne spreglejte