Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
26. 7. 2017,
14.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Urbanscape Loka Ivan Vajdl Janez Gams Luka Žvižej Maribor Branik

Sreda, 26. 7. 2017, 14.35

6 let, 6 mesecev

Rokometni prestopi v tem tednu

Luka Žvižej v Maribor, Loka z novim vratarjem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Dologoletni kapetan Celja Luka Žvižej je na Instagramu potrdil selitev v Maribor. Vrata prvoligaša iz Škofje Loke bo branil Črnogorec. Izkušeni Janez Gams, ki je vso kariero igral v Slovenj Gradcu in Velenju, se podaja na tuje.

 

Let's start with some #handball #hummel #rkmaribor

A post shared by Luka Zvizej (@lzvizej) on

Klub vsekakor ni presenečenje, a zdaj je nedvo(u)mno jasno, da bo Luka Žvižej v prihodnji sezoni igral za Maribor Branik. Na svojem instagram profilu je namreč nekdanji kapetan in ikona Celja že objavil svojo fotografijo v vijoličasti odpravi. Z njim bodo imeli fantje iz dvorane Tabor vsekakor spet ambicije poceči po vrhu ali vsaj zaplesti življenje najboljšima ekipama zadnjih sezon.

Loka z novim vratarjem

Ob odhodu Aljaža Panjtarja v Celje se je prvoligaš iz Škofje Loke hitro odzval. Na Gorenjsko prihaja 27-letni Lazar Pešić iz Črne gore, ki je bil že dogovorjen z Lovćenom, a ga je premamila ponudba z Gorenjskega. "O Škofji Loki sem slišal veliko lepega, imajo odličnega trenerja in dobre igralce. Slovenska liga je kakovostna, komaj čakam, da se preizkusim v novem klubu," je za handball.me dejal Pešić, ki je podpisal pogodbo 1+1.

Janez Gams iz Gorenja v Avstrijo

Janez Gams | Foto: Vid Ponikvar Janez Gams Foto: Vid Ponikvar Sedem let je igral v Gorenju. Pogodbo je imel tudi še za prihodnjo sezono, a so se v klubu odločili, da ga v prihodnje ne vidijo več v ekipi. Janez Gams, sicer diplomirani pravnik, ki domuje predvsem na levem krilu, pa je pri 32 letih novo priložnost poiskal onkraj meje.

Postal je član avstrijskega prvoligaša iz Borovelj, kjer nastopata Gamsova nekdanja soigralca v Slovenj Gradcu Domen Ošlovnik in Izudin Mujanović. Trener pa je še en dobri znanec, tako Gamsa kot slovenskega rokometa, Ivan Vajdl.

Mož, ki je pred dobrima dvema letoma po izgubljenem pokalnem finalu s Celjani (pre)hitro dobil košarico v Gorenju, je novince v prvi avstrijski ligi popeljal do osmega mesta in obstanka. Nov koroška moč pa mu bo brez dvoma prišla prav.

Ne spreglejte