Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2019,
15.09

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Jan Grebenc

Sreda, 8. 5. 2019, 15.09

4 leta, 11 mesecev

Rokomet

V RK Celje Pivovarna Laško prihaja Jan Grebenc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Jan Grebenc | Foto Sportida

Foto: Sportida

RK Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono dogovoril za prihod občasnega članskega reprezentanta Slovenije, levega zunanjega igralca Jana Grebenca.

Jan Grebenc trenutno nastopa za danski Skjern, pred tem pa je bil član Velenja in Ribnice. Najdlje je v Sloveniji igral za Ribnico, ki je njegov matični klub, od koder je v letu 2017 prestopil v Velenje, tam odigral eno sezono in se nato odpravil v Skjern. V Sloveniji je do zdaj v članski konkurenci odigral 169 tekem, na katerih je skupaj dosegel 560 zadetkov. Z Ribnico je nastopal še v pokalu EHF, z Velenjem in Skjernom pa je v minulih dveh sezonah v ligi prvakov skupaj dosegel 72 zadetkov. Za slovensko reprezentanco je do zdaj zbral 17 nastopov, v katerih je dosegel 26 zadetkov, od tega je tri dosegel na tekmi za bronasto medaljo na SP v Franciji leta 2017. S Celjem je sklenil triletno pogodbo do leta 2022 in bo skupaj z drugimi tvoril okostje ekipe v naslednjih sezonah.

Jan Grebenc: Veselim se trdega dela

"Neizmerno sem vesel prihoda v Celje, prihoda k prvakom, oziroma sklenitve tega sodelovanja od naslednje sezone naprej. Odločitev je bila zelo lahka. Celje že vsa ta leta odlično dela, verjamem v to strategijo in vizijo kluba, vidim se v tej zasnovi. Želel sem si zaigrati za Celje, verjamem v igralce. Mislim, da smo vsi borbeni in uspehov željni fantje, tako da odločitev res ni bila težka. Veselim se trdega dela, tega sem se navadil že v prejšnjih okoljih. Pridobil sem izkušnje, predvsem Danska mi je odprla oči in me obogatila z znanjem. Nekako sem napredoval po fazah - najprej je bil zame korak naprej prestop v Velenje, nato v Skjern, naslednji korak pa v Celje. Tu želim unovčiti vse izkušnje, seveda pa sem pripravljen tudi na nove naloge in izzive. Prvotno bomo želeli obdržati primat v Sloveniji, a tudi v Evropi bomo poskusili narediti korak naprej. Komaj čakam, da bom lahko kot domačin pred temi izjemnimi navijači zaigral v polni dvorani Zlatorog. To je bila moja želja že od malih nog, ko sem še po televiziji spremljal evropske tekme v Celju."

kristjan horžen
Sportal Kristjan Horžen podaljšal pogodbo s Celjem
Ne spreglejte