Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2016,
12.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Jože Baznik rokomet Marko Šibila RK Gorenje Velenje

Nedelja, 15. 5. 2016, 12.16

6 let, 7 mesecev

V osjem gnezdu v prihodnji sezoni tudi vratar Jože Baznik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Gorenje Velenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Že pred koncem letošnje sezone domačega rokometnega prvenstva je vodstvo kluba Gorenje Velenje sestavilo člansko ekipo za prihajajočo sezono. Nova okrepitev članskega moštva je postal 23-letni vratar Jože Baznik, so danes sporočili iz kluba.

Trener članske ekipe Marko Šibila in trener vratarjev Morten Seier sta se odločila, da Klemnu Ferlinu in Roku Zaponšku dodata še enega mladega igralca, ki bo tudi branil črno-rumeni gol. Velenjčani so z nekdanjim mladinskim reprezentantom podpisali enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Jože Baznik je v sezoni 2015/16 branil v vratih prvoligaša iz Novega mesta Krke, pred tem pa je bil ravno tako član prvoligaške ekipe, saj je branil za Dobovo. Baznik je prepričal predvsem s svojimi vrhunskimi predstavami na parketu, njegova osebnost in ambicioznost pa sta odločitev strokovnega vodstva le olajšali.

Ekipa za prihodnjo sezono je sestavljena

"Ekipa za sezono 2016/17 je tako sestavljena, okrepili pa se bomo le, če bo trenerski štab v času priprav ali v začetku sezone presodil, da na katerem od igralnih položajev nujno potrebujemo še kakšnega posameznika," je ob podpisu pogodbe povedal direktor Gorenja Velenja Matej Avanzo.

Ekipa za sezono 2016/17 je sestavljena, pravi direktor kluba Matej Avanzo (levo). | Foto: Vid Ponikvar Ekipa za sezono 2016/17 je sestavljena, pravi direktor kluba Matej Avanzo (levo). Foto: Vid Ponikvar

"Prvi občutki po podpisu pogodbe so odlični, saj se priključujem ekipi, s katero bomo igrali v evropskih ligah in napadali prvo mesto v državnem prvenstvu. Moja pričakovanja in cilji so visoki, kot se za klub, v katerega prihajam, tudi spodobi. Vsi igralci članskega moštva so mi poznani, z nekaterimi sem že igral v mladinski reprezentanci, preostali pa so mi znani iz državnega prvenstva. Menim, da je ekipa sestavljena iz zelo dobrih posameznikov, tako igralno kot tudi karakterno, zato naš uspeh v prihodnji sezoni ni vprašljiv," je bi navdušen mladi Dolenjec.

Ne spreglejte