Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2020,
10.33

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

2

Natisni članek

Trimo Trebnje Uroš Zorman Gregor Potočnik Ӧzgür Sarak

Sreda, 17. 6. 2020, 10.33

3 leta, 10 mesecev

kadrovske spremembe pri trimu

Uroša Zormana čaka velik trenerski izziv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

2

Uroš Zorman | Uroš Zorman se podaja na prvo samostojno trenersko pot. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Uroš Zorman se podaja na prvo samostojno trenersko pot.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

RK Trimo Trebnje novo sezono začenja z okrepljenim kadrom in prevetrenim strokovnim štabom. Mesto prvega trenerja bo v prihodnje prevzel eden najboljših slovenskih in svetovnih rokometašev vseh časov, Uroš Zorman. V klub se po štiri letih vrača Gregor Potočnik, na položaju desnega zunanjega pa je Trebanjce okrepil turški reprezentant Ӧzgür Sarak.

Zorman bo na klopi Trima nasledil Ivana Vajdla, ki je s tretjim mestom v državi vrnil evropska tekmovanja v Trebnjem po desetih letih. Nazadnje je po koncu igralske kariere deloval kot pomočnik trenerja na Poljskem pri slovitem Talantu Dušebajevu, od oktobra 2018 pa opravlja vlogo pomočnika selektorja slovenske moške izbrane vrste. Pogodbo s klubom je podpisal za dve sezoni.

"Zahvaljujem se vodstvu kluba za ponujeno priložnost, da lahko vodim tretjeuvrščeno ekipo minule sezone. Zame je to velik izziv, saj začenjam samostojno trenersko kariero. Čaka nas zelo težko ter zanimivo obdobje, a verjamem, da se bomo ob koncu sezone lahko pogovarjali o številnih lepih stvareh. Obenem pričakujemo izjemno zanimivo državno prvenstvo ter igranje v ligi EHF. V čast mi je voditi ekipo iz Trebnjega, zato gremo k novim izzivom naproti."

Sergej Rutenka
Sportal Ljubljenec slovenskih navijaških src na novi poti

Na klubski sceni je igral za Slovan, Prule 67, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real in Kielce ter štirikrat osvojil ligo prvakov, po enkrat v dresu Celja Pivovarne Laško (2004) in Kielca (2016), dvakrat v majici španskega Ciudad Reala (2008 in 2009).

"Sodelovanje z Urošem Zormanom za naš klub predstavlja poseben izziv, saj prinaša s seboj izjemne izkušnje iz najvišjih nivojev rokometnih tekmovanj. Z njegovo pomočjo želimo narediti korak naprej in delovanje kluba dvigniti na še višji nivo. Tako kot se zavedamo, da bo to njegova prva vloga glavnega trenerja, vemo, da je nadvse motiviran, da se dokaže v tej vlogi," je ob okrepitvi povedal Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje.

Občasni reprezentant Gregor Potočnik bo znova oblekel dres Trima. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Občasni reprezentant Gregor Potočnik bo znova oblekel dres Trima. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vrača se Potočnik

Po štirih letih bo trebanjski dres znova oblekel občasni reprezentant Gregor Potočnik. "Glede na to, da je epidemija koronavirusa ohromila rokometni svet in je Uroš Zorman prevzel RK Trimo Trebnje, sem se zagotovo želel vrniti v Trebnje. Tukaj sem se vedno dobro počutil, Trebnje je moj drugi dom. Menim, da sem se pravilno odločil. Cilji, ki mi jih je vodstvo z Urošem predstavilo, so se mi zdeli zanimivi. Verjamem, da je pred nami uspešna in zanimiva sezona," je dejal Potočnik.

Prihaja Turek

Ob tem so iz Trima sporočili, da so se na položaju desnega zunanjega okrepili s turškim reprezentantom Ӧzgürjem Sarakom, ki je zadnje sezone preživel pri turškemu prvaku Bešiktašu.

"Zelo sem vesel, da prihajam v RK Trimo Trebnje. Ponosen sem, da lahko oblečem dres ambicioznega slovenskega prvoligaša, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil odličen trener Uroš Zorman. Verjamem, da se bom dobro vključil v ekipo, zato se nove sezone precej veselim," je v klubski mikrofon povedal Ӧzgür Sarak.

 

Urh
Sportal Po kapetanu podaljšali še z Brano
Ne spreglejte