Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Kielce Blaž Janc Uroš Zorman

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 13.00

6 let, 6 mesecev

Slovenski dvojec v Kielcah

Dva obraza nekdanjih evropskih prvakov in dosežek kariere za Gala Marguča

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Celje Kielce | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Uroš Zorman in Blaž Janc sta bila v Celju sprejeta z dobrodošlico, zapuščala pa sta ga razočarana, saj je slovenski prvak v tretjem krogu lige prvakov premagal poljskega z 31:27. Gal Marguč je bil izbran v najboljšo postavo kroga.

Eno svojih najboljših predstav v ligi prvakov je prikazal Gal Marguč. Celjski levičar, vrat Veszpremovega Gašperja Marguča, je bil s sedmimi goli prvi strelec tekme. Posebej pomembne pa so bile njegove štiri natančno izvedene sedemmetrovke. Igra ni ostala spregledana: mladinski reprezentant je bil prvič v karieri izbran v najboljšo postavo kroga v ligi prvakov. Obrazložitev najdete na 1:17. V prejšnjem krogu je bil za najboljše desno krilo kroga izbran Matjaž Brumen iz Gorenja.

Ena od 11 obramb Urbana Lesjaka pa je bila uvrščena v izbor pet najlepših.

Uroš Zorman opozarja, da bodo morale Kielce nujno popraviti predstave na gostovanjih. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Uroš Zorman opozarja, da bodo morale Kielce nujno popraviti predstave na gostovanjih. Foto: Urban Urbanc/Sportida Tako kot ponavadi so Uroša Zormana v Celju tudi tokrat toplo pozdravili. In tako kot ponavadi se je ustavil ob novinarjih, kljub porazu svoje ekipe.

"Ne, Celjani nas niso presenetili. Odigrali so svojo igro, hitro in kolektivno. Že v lanski sezoni smo izgubili v Celju, maksimalno smo se pripravili, takšna je bila tudi angažiranost, a očitno to ni bilo dovolj," je skomignil z rameni slovenski reprezentančni rekorder, kar zadeva nastope.

Očitno imajo Kielce v tej sezoni dva obraza: gostujočega in domačega. V svoji dvorani so evropski prvaki iz leta 2016 v prejšnjem krogu dali pravo lekcijo Kielu. Gostovanji pa sta ponudili poraza z Meškovom in Celjem, ki oba spadata v sfero nepričakovanih.

"Za zdaj kaže tako. Da bo drugače, bomo morali pokazati na igrišču. Upam, da bomo. Sicer se nam ne bo dobro pisalo," se Zorman zaveda, da se lahko v bitki za vrh Evrope marsikaj skazi že na začetku sezone.

Fotogalerija Urbana Urbanca:

Fotogalerija
1 / 49

Imeli so rešitve, ampak ...

"Nisem pričakoval poraza. Vedel sem, da bo tekma težka, a vseeno nisem mislil, da bomo izgubili," je bil razočaran (še vedno) ljubljenec celjskih navijačev Blaž Janc: "To je profesionalizem. Ne morem biti vesel, če moja ekipa izgubi. To je to. Ne bi se strinjal, da nismo imeli rešitev na celjsko obrambo. Imeli smo jih, a je imel na primer Urban Lesjak že v prvem polčasu osem obramb."

Borut Mačkovšek je ekipi večinoma lahko pomagal le v obrambi. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Borut Mačkovšek je ekipi večinoma lahko pomagal le v obrambi. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Da znajo in zmorejo

Zmaga je za Celje dragocena s psihološkega vidika: da ekipa ve, da zna in zmore. Tudi ob načetem Borutu Mačkovšku in tudi ob ničnem strelskem učinku Žige Mlakarja, ki je na prejšnji tekmi zabil 14 golov. Vse pa izhaja iz obrambe, ki ji hrbet krije izvrstni Urban Lesjak.

A do morebitne uvrstitve v osmino finala, ki bi bila s to ekipo čisti presežek, o katerem pa seveda ni prepovedano sanjati, je še zelo daleč. Enako kot za Kielce ni še nič izgubljeno. Presenetljivo pa imata po treh krogih obe ekipi, ki ju krasi modro-rumena kombinacija, enako število točk.

Ne spreglejte