Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
9.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Kielce Kiel Žiga Mlakar Rokometna liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 9.57

6 let, 6 mesecev

Po drugem krogu lige prvakov

Celjan Žiga Mlakar prvi strelec lige prvakov, ampak ....

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
žiga mlakar celje | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Gorenje je v spodnjem domu lige prvakov drugič zmagalo, Celje pa v zgornjem drugič izgubilo. Žiga Mlakar je z 22 goli prvi strelec lige prvakov. Potop Kiela v Kielcah.

Tekmo Celja in Aalborga kot tudi celotni krog lige prvakov je strelsko zaznamoval Žiga Mlakar. Celjski desni zunanji je - tako kot njegov someščan v vratih Urban Lesjak - v res izjemni formi. Kar gotovo ni in ne bo ušlo slovenskemu selektorju. Danskim prvakov je Mlakar natresel kar 14 golov, vse iz igre. Veszpremu jih je zabil osem. V seštevku je na vrhu lestvice strelcev lige prvakov. Ampak ...

Celjani so na Danskem pri verjetno neposrednemu konkurentu za preboj v osmino finala izgubili. Aalborg je demonstriral resnično hitro igro, ki je bila preveč bliskovita celo za celjske mladce. "Spet smo storili preveč tehničnih napak. Obe ekipi sta prikazali hiter rokomet. Aalborg nas je nadigral na ta način. Moramo pa biti zadovoljni z bojevitostjo in miselnostjo. Zaostajali smo, a smo se vrnili v igro in se borili do konca. Nujno se moramo popraviti na področju izgubljenih žog. Trening, trening, trening. V soboto bomo poskušali presentiti Kielce," je za klubsko spletno stran dejal Mlakar, ki bo pod oznako nujno potreboval večjo napadalno pomoč soigralcev.

Gorenje je po zmagi nad Ademarjem slavilo še pri Dinamu iz Bukarešte. V naslednjem krogu pa gosti danski Skjern.

Na klopi Kiela nekdanji in zdajšnji igralec

Kiel sezone že dolgo ni začel tako borno kot letošnjo. Trije tedni, sedem tekem, pet porazov. V ligi prvakov sta bila od njega resda boljša Pariz in Kielce, a pred slednjimi je klub s skoraj enakim imenom klonil za kar 11 golov.

Ekipo sta v odsotnosti Alfreda Gislassona, ki je moral na operacijo diskus hernie, vodila kar njegov pomočnik Christian Sprenger in poškodovani kapetan Domagoj Duvnjak. Resnično vsa čas aktualnemu in nekdanjemu odličnemu igralcu, a od takšne institucije, kot je trikratni evropski prvak, bi pričakovali, da bi na klop vseeno postavil nekoga izkušenejšega od oseb, ki sta skupaj stari 61 let. Miha Zarabec je za Kiel dosegel en zadetek, svojega prvega v črno-belem dresu v ligi prvakov.

Odličen je bil Uroš Zorman, ki je zadel dvakrat, Blaž Janc je dosegel še gol več. Dean Bombač pa je zadel enkrat. Poljaki v 3. krogu v soboto gostujejo v celjskem Zlatorogu.

Ne spreglejte