Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
15.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Tamara Mavsar Gorazd Škof Krim Mercator Krim Mercator Vardar

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 15.28

6 let, 7 mesecev

Legionar in legionarka, ki to ne bo več

Tamara Mavsar v Krim, Gorazd Škof v Nemčijo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

V rokometnem klubu Krim si manejo roke, saj so vrnili nekdanjo kapetanko in eno od najboljših levokrilnih igralk na svetu Tamaro Mavsar. Nekdanji slovenski reprezentant Gorazd Škof pa bo Francijo zamenjal za Nemčijo.

Tamara Mavsar bo spet oblekla Krimov dres. | Foto: Sportida Tamara Mavsar bo spet oblekla Krimov dres. Foto: Sportida "Izjemno sem vesela, da se vračam v ekipo Krima Mercatorja. Po eni strani je bila odločitev lahka, po drugi spet ne. Prednost Vardarja je bilo zagotovo dejstvo, da ima najvišje cilje v ligi prvakinj.

Z ljubljanskim klubom bo te v trenutnem položaju težje doseči, a vidi se, da se vsi, ki delajo v klubu, izjemno trudijo, da bi bilo tako," je za klubsko spletno stran dejala Tamara Mavsar, ki je bila oziroma bo članica skopskega Vardarja le eno sezono. Pred tem je skoraj vso kariero igrala za Krim, v majici katerega je zabila prek 2.400 golov. Marta Bon pa jo je v ogenj lige prvakinj potisnila že s 17 leti.

"Ljubljanska ekipa bo v prihodnji sezoni mlada, a izredno motivirana. Upam, da se nam bo uspelo prebiti čim dlje. Rada bi še dodala, da sem Vardarju izjemno hvaležna za izkušnjo, ki mi jo omogoča. Sezona še ni končana, domov se želim vrniti z evropsko lovoriko," je dodala.

Prihajajo in ostajajo

Pred tem sta za Krim že podpisali Črnogorka Jelena Despotović, do konca sezone članica madžarskega Debrecena, in Ukrajinka Olga Perederij, ki prihaja iz slovaških Michalovcev.

Sodelovanje s klubom so v preteklih tednih podaljšali tudi trener Uroš Bregar ter štiri pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren, kapetanka Miša Marinček in Hrvatica Aneta Benko. Iz kluba zagotovo odhaja Vesna Milanović Litre.

Gorazd Škof se bo preselil v Nemčijo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Gorazd Škof se bo preselil v Nemčijo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Gorazd Škof iz Francije v Nemčijo

Novi klub pa je našel tudi Gorazd Škof. Zdaj že nekdanji slovenski reprezentant se iz Francije seli v Nemčijo. PSG, tam mu pogodba poteče, bo zamenjal za Erlangen. Brežičan je s trenutno osmo ekipo bundeslige podpisal enoletno pogodbo. Po Hrvaški in Franciji bo Nemčija njegova tretja država v legionarski karieri.

Ne spreglejte