Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2014,
16.33

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marta Bon Nina Jeriček Švica kvalifikacije

Torek, 25. 3. 2014, 16.33

2 leti, 6 mesecev

Švicarke žalostne, ko je odhajala Marta Bon, zdaj bodo tekmice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ne le reprezentanti, v prihodnjih dneh bodo še kako dejavne tudi rokometne reprezentantke.

Pravzaprav bosta njihovi tekmi še pomembnejši kot prijateljski turnir moške izbrane vrste na Danskem. Dekleta selektorke Marte Bon namreč čaka nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo decembra na Madžarskem in Hrvaškem. Pred njimi sta dve tekmi s Švico, v četrtek na gostovanju, v nedeljo ob 17.30 pa na Kodeljevem.

Na veliko tekmovanje se je ženska reprezentanca nazadnje uvrstila leta 2010. Njena goreča želja je znova okusiti njegovo slast. Še posebej mikavno je, ker bo potekalo v soseščini. Da bi bile Slovenke še naprej v resni igri za vstopnico na evropsko prvenstvo, potrebujejo dve zmagi. Po dveh tekmah imajo za zdaj v skupini 5 dve točki po zaslugi odmevne zmage nad Srbijo in so tretje. Švicarke so točkovno še pri ničli.

Selektorka tekmice dobro pozna, saj je še pred dobrim letom v njihovem taboru delovala kot svetovalka. "Bili so žalostni in razočarani, ko sem šla. Že tedaj smo si žugali, kako bomo premagali drug drugega," je dejala z nasmeškom in se lotila analize.

"Švicarke, ki igrajo v Nemčiji, so zelo dobre, predvsem Lisa Frey in Nicole Dinkel. Stavijo na obrambo 3-2-1 in so zelo nepopustljive. Prvič bomo v vlogi favorita. Ti se morajo obnašati drugače. To znamo in mislim, da se bomo dobro pripravili na tekmo," je samozavestna Bonova. Z razlogom, saj bi bilo resnično škoda, če bi reprezentanca pognala v zrak kapital, ki si ga je pridobila z zmago nad Srbijo. "Imamo dovolj kakovosti, patriotizma, odločnosti," zatrjuje selektorka.

V Stäfo bo odpotovalo šest igralk, med njimi gotovo ne bo Zagorjanke Neže Mitruševske, ki ima službene zadržke. Kot ponavadi bo imela pomembno vlogo kapetanka Nina Jeriček: "Na sredozemskih igrah smo si povrnile samozavest, jesenska tekma s Srbijo je bila še en dokaz naših kakovosti in uigranosti, zato pričakujem zmago nad Švico," je bila jasna zunanja igralka francoskega Nimesa.

Ne spreglejte