Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
2. 12. 2014,
14.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mario Šoštarič rokomet

Torek, 2. 12. 2014, 14.06

6 let, 7 mesecev

Super Mario pri 22 letih napada že drugi zaključni turnir

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden najboljših rokometašev Gorenja in občasni reprezentant Mario Šoštarič nestrpno čaka na četrtkov žreb skupinskega dela pokala EHF.

V soboto je bil spet Super Mario, leteči Mario Šoštarič, vladar protinapadov. Vselej široko nasmejani velenjski levičar s soigralci še ni pozabil skrivnostnega slovesa od kandidature za ligo prvakov.

A prodor v skupinski del pokala EHF, med najboljših 16 ekip, potem ko so Permske medvede na dveh tekmah v seštevku poslali na zimsko spanje s 13 goli minusa, pomeni svojevrstno olajšanje in evropsko zimo v Rdeči dvorani, če že jeseni ni bilo.

"Še pred sobotno tekmo smo si s fanti rekli, da še vedno ne moremo verjeti, kaj se nam je zgodilo poleti v zvezi z ligo prvakov. Dvoboj z Rusi, na katere smo stresli svojo jezo, smo rešili v prvem polčasu. Gotovo smo razočarani, ko vidimo Celjane, kako dobro nastopajo v ligi prvakov. Gotovo bi se lahko kosali z vsemi temi ekipami. A tudi pokal EHF prinaša odlične tekme. Cilj bo gotovo ne le priti iz skupine, ampak še kaj več," visoke cilje goji Velenjčan.

Gre rado že v drugo?

Več od četrtfinala je seveda zaključni turnir. Temu je bil tedaj še v majici Maribora peklensko blizu že pred dvema sezonama, a se je Štajercem senzacija izmuznila za en gol: "Z Mariborom smo bili zelo blizu. Zakaj mi ne bi uspelo z Gorenjem? Mislim, da imamo še boljšo ekipo. Če bomo prvi v skupini, dobimo v četrtfinalu tekmeca iz ene od drugih skupin. Če bo žreb ugoden …"

A najprej bo seveda treba prebroditi skupinski del, v katerem Gorenje gotovo ne bo igralo z nemškim Füchsejem, ruskim St. Petersburgom in švedsko Eskilstuno Guif. V drugih bobnih se skrivajo številne pasti. Zelo zahtevna bi bila na primer skupina z nemškim Hamburgom, španskim Granollersom in danskim Skjernom. Precej bolj ugodna pa na primer pogojno "balkanska" z romunsko Constanto, srbsko Vojvodino in hrvaškim Nexejem. Prav po zadnjem je Šoštarič tudi nekoliko zahrepenel.

"Zelo privlačnih ekip si ne želim, saj so te izjemno močne. Spopasti se hočemo s premagljivimi tekmeci. Želimo si prvega mesta v skupini. S finančnega vidika bi bilo morda najbolje dobiti Nexe (hrvaški podprvak, op. a.), klub, ki je blizu. Gotovo nobena ekipa ne bo lahka. Vendar so naši cilji zelo visoki," je znova poudaril Šoštarič. Če so v Evropi že Celjani dobili skupino zvezdniškega blišča, je morda tovrstne smole zmanjkalo za njihove tekmece iz Šaleške doline.

Ne spreglejte