Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2012,
12.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Srbija

Četrtek, 1. 11. 2012, 12.16

6 let, 6 mesecev

Srbi sestrelili Ruse brez sedmih zvezd

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob slovenski zmagi nad Romunijo je bilo v 1. krogu kvalifikacij za rokometno EP odigranih še nekaj zanimivih srečanj. Pomembna zmaga zdesetkanih Srbov, hrvaški selektor nejevoljen.

Sprehod po najzanimivejših tekmah uvodnega dne kvalifikacij za evropsko prvenstvo začenjamo v skupini 7, in sicer v Nišu, kjer so pred tekmo slabe novice o poškodbah njegovih igralcev srbskega selektorja Veselina Vukovića kar torpedirale. Proti Rusiji so skupaj nastopili kar brez sedmih rokometašev iz londonske zasedbe - Momirja Ilića, Dalibora Ćuture, Rastka Stojkovića, Nikole Manojlovića, Momira Rnića, Strahinje Milića in Rajka Prodanovića. A priliko so pred 4000 navdahnjenimi navijači z odprtimi rokami sprejeli drugi, predvsem Žarko Šešum (8 golov) in Petar Nenadić (6). Darko Stanić je zbral 12 obramb, Alem Toskić, krožni napadalec Celja, pa zabil dva gola. Pri Rusih je Timur Dibirov dosegel devet golov.

Bolj kisle volje so bili po tekmi z Avstrijo rokometaši Bosne in Hercegovine, ki so izgubili s 24:35, čeprav so v reprezentanci igralci kova Mirsad Terzić – najboljši strelec s petimi goli -, Adnan Harmandić, Damir Doborac, Enid Tahirović … Kdo ve, morda pa jim bo dobro del prihod Ribničana Borisa Bečirovića , ki se obeta v prihodnjih mesecih.

V skupini 4 je Hrvaška s 25:21 premagala Slovaško. Ob osmih golih Ivana Čupića in petih Oliverja Rabeka. "S Slovaki sem pričakoval težko tekmo. Rad bi se opravičil navijačem, ker to ni bila prava Hrvaška. Fantje morajo preklopiti v glavah in dojeti, da niso v klubih. Za reprezentanco je treba umirati. V tekmo bi morali kreniti bolj resno," se je, kot navaja Balkan Handball, občinstvu v Osijeku opravičil selektor Slavko Goluža. Madžarska je v skupini 4 z 32:25 premagala Latvijo ob enem golu Celjana Mateja Lekaija in Koprčana Milorada Krivokapića.

Ne spreglejte