Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
5. 8. 2014,
17.26

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

slovenska ženska rokometna reprezentanca

Torek, 5. 8. 2014, 17.26

2 leti, 11 mesecev

Slovenske rokometašice v Švico po vstopnico za SP

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Žreb na Dunaju je odločil, da bo predkvalifikacijski turnir skupine 1 za svetovno rokometno prvenstvo 2015 gostila Švica, ki je bila v žrebu uspešnejša od Slovenije.

Za organizacijo predkvalifikacijskega turnirja skupine 1 sta se potegovali Slovenija in Švica, gostitelja pa je nato določil žreb na Dunaju, ki je bil naklonjen Švici. Slovenke bodo tako prvi del kvalifikacij za SP 2015 igrale v Švici, proti gostiteljicam, Belorusiji in Grčiji, v dodatne kvalifikacije pa se bo uvrstil samo zmagovalec turnirja.

Švica bo tako od 26. do 30. 11. 2014 ali pa od 3. do 6. 12. 2014 gostila kvalifikacijski turnir (točen termin bo določen naknadno). V dodatne kvalifikacije, kjer so že udeleženke letošnjega EP, se bo iz vsake skupine uvrstil le zmagovalec, izločilni tekmi pa bosta junija prihodnje leto.

Predkvalifikacijski turnir bo razdeljen v štiri skupine, v treh od njih so se reprezentance odločile za turnirski sistem, v skupini 3 pa bodo igrali na klasičen način, torej vsak z vsakim doma in v gosteh.

Ne spreglejte