Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
3. 12. 2015,
15.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kvalifikacije Rio olimpijske igre rokomet

Četrtek, 3. 12. 2015, 15.43

6 let, 7 mesecev

Slovenija tudi uradno vstopa v boj za organizacijo kvalifikacij za OI

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska rokometna zveza je potrdila kandidaturo za organizacijo enega od kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu de Janieru.

Kot smo že pisali v ponedeljek, si je RZS, potem ko je postalo jasno, da se bo slovenska moška rokometna reprezentanca zagotovo borila za nastop na OI v Riu, zelo želela, da bi kvalifikacije opravila doma. Danes je prišla tudi uradna potrditev. RZS se je na korespondenčni seji odločila za vložitev kandidature za organizacijo enega od treh kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo potekali med 7. in 10. aprilom prihodnje leto.

Kakšna je pot do Ria?

Kalkulacij je še veliko, veliko več pa bo znanega po januarskem evropskem prvenstvu. Za zdaj imajo vstopnico za Rio že zagotovljeno svetovni prvaki Francozi, zmagovalci azijskih olimpijskih kvalifikacij Katarci in panameriški prvaki Argentinci. Olimpijski nastop si bosta izborila še evropski in afriški prvak.

Slovenija bi se načeloma morala pomeriti s Poljsko, afriškim podprvakom in Čilom. Tako tudi bo, če bodo naslov evropskega prvaka januarja prihodnje leto osvojile Švedska, Islandija, Madžarska, Srbija ali Črna gora.

Če pa bo na Poljskem krono dvignila ena od ekip, ki so si že zagotovile kvalifikacije ali Rio (Francija, Poljska, Španija, Danska, Hrvaška, Nemčija), kar je vsekakor bolj verjetno, bo Slovenija nastopila na drugem kvalifikacijskem turnirju, ki načeloma ponuja močnejšo zasedbo, saj bi Slovence pričakala dva evropska tekmeca, med drugim Španija, in Iran. Slovenci pa se lahko v Rio še vedno zavihtijo neposredno, če postanejo evropski prvaki ali v finalu zaigrajo s Francijo.

RZS bo kandidirala za kvalifikacijski turnir za RioRokometna zveza Slovenije se je na današnji korespondenčni seji...

Posted by Rokometna zveza Slovenije on Thursday, 3 December 2015
Ne spreglejte