Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
22.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Francija četrtfinale

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 22.01

8 let

Slovenci proti nasprotniku, ki ima športne strasti v izobilju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po visoki zmagi francoskih rokometašev nad argentinskimi v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju je postalo dokončno jasno, da bo tekmec Slovencev v sredinem četrtfinalu Francija.

Slovenski rokometaši bodo vstopnico za polfinale svetovnega prvenstva v sredo popoldne iskali proti enemu najzahtevnejših nasprotnikov. To bodo aktualni evropski in olimpijski prvaki Francozi, ki so v osmini finala raztreščili Argentino s kar 13 goli prednosti.

"Odigrali smo zelo dobro, zbrano vse od začetka. Dobro, agresivno smo odigrali v obrambi. Zelo sem srečen, da smo slavili," je po srečanju razlagal Thierry Omeyer, vratar, za katerega se zdi, kot da nima roka trajanja.

Letos bo dopolnil 39 let. Za sabo ima 11 medalj z največjih tekmovanj, od tega osem zlatih. Športne strasti pri njem nikoli ne zmanjka. Še vseeno se vsake pomembnejše obrambe veseli kot mladenič, ki si še išče svoj prostor pod soncem v reprezentanci.

"Slovence dobro poznamo. Gotovo se bomo kakovostno pripravili. Pričakujemo trd boj. Nikakor nisem presenečen, da so izločili Makedonijo," je dejal Titi, prijatelj številnih slovenskih reprezentantov, s katerimi je še v lanski sezoni nosil dres Montpelliera. Če bo zaklenil vrata, bodo Slovenci v precejšnjih težavah, a Omeyer je le eden izmed serije zunajserijskih francoskih rokometašev.

Cedric Sorhaindo in Luka Karabatić v osrednjem bloku. Nikola Karabatić v vlogi možganov ekipe. Kapetan, ki pa ni več vezni člen med moštvom in selektorjem, Jerome Fernandez in Daniel Narcisse na levem zunanjem, na krilih Michael Guigou in Valentin Porte. Tudi klop ponuja razkošno izbiro vrhunskosti. Ne dvomite, Francozi so spet najresnejši kandidati, da odidejo povsem do konca, čeprav manjka leteči Luc Abalo.

Ne spreglejte