SiolNET. Sportal Rokomet
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci pri žrebu takoj za elitno skupino

0,38

termometer

rokometna reprezentanca
Foto: Vid Ponikvar

Rokometna reprezentanca se bo pri žrebu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 izognila Makedoniji, Rusiji, Norveški, Madžarski, Belorusiji in Avstriji.

Evropska rokometna zveza (EHF) je pred žrebom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018, ki bo od 12. do 28. januarja 2018 na Hrvaškem, na podlagi trenutne lestvice reprezentanc določila kakovostne bobne. Slovenija bo žreb, ki bo 14. aprila ob 10.30 v Dubrovniku, pričakala v drugem.

To pomeni, da se bodo Slovenci izognili nekaterim starim kvalifikacijskim in prvenstvenim znancem, kot so Makedonija, Belorusija in Madžarska, ki so prav tako v drugem bobnu. Kvalifikacije bodo med letošnjim novembrom in junijem 2017. Na evropsko prvenstvo bosta potovali prvi dve ekipi.

Bobni kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018

Boben 1: Francija, Španija, Danska, Poljska, Nemčija, Švedska, Islandija
Boben 2: Makedonija, Rusija, Norveška, Madžarska, Slovenija, Belorusija, Avstrija
Boben 3: Srbija, Češka, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Nizozemska, Portugalska, Litva
Boben 4: Slovaška, Latvija, Ukrajina, Švica, Izrael/Romunija, Turčija/Belgija, Finska/Luksemburg

Koga bi?

Iz prvega bobna bi se bilo dobro izogniti Francozom, Špancem in Dancem. V tretjem so Nizozemska, Portugalska in Litva na pogled ugodnejši tekmeci kot nepredvidljive balkanske reprezentance. Zgodovina uči, da so imeli Slovenci že velike težave s Slovaško in Ukrajino, ki ima rednega udeleženca v ligi prvakov.

Ker je prvenstvo praktično pred pragom, je uvrstitev nanj še toliko pomembnejša. Ker je prvenstvo praktično pred pragom, je uvrstitev nanj še toliko pomembnejša. Foto: Vid Ponikvar

Lepi spomini

Evropsko prvenstvo na Hrvaškem spada v predal z lepimi spomini slovenske reprezentance. Ta je leta 2000 pod vodstvom Leopolda Jerasa v Zagrebu osvojila peto mesto in se uvrstila na olimpijske igre v Sydney.
 

Termini kvalifikacij:

1. in 2. krog: od 2. do 6. novembra 2016
3. in 4. krog:  od 3. do 7. maja 2017
5. in 6. krog: od 14. do 18. junija 2017

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin