Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2016,
21.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

rokomet Veselin Vujović Uroš Zorman Rokometna reprezentanca

Torek, 14. 6. 2016, 21.29

6 let, 7 mesecev

V Stavangerju na zmago

Slovenci po zapletih na poti že trenirali: Smo bolj kreativni od Norvežanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Veselin Vujović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Zagotovo bomo tako v obrambi kot v napadu odigrali nekoliko drugače, saj mislim, da smo vsi skupaj, igralci in trenerji, bolj kreativni od Norvežanov," je po večernem treningu pred tekmo z Norveško za SP dejal selektor Veseli Vujović.

Slovensko moško reprezentanco v sredo ob 19. uri čaka povratna tekma z Vikingi, na kateri bodo branili šest golov prednosti s prvega obračuna, ki so ga s 24:18 dobili na domačem terenu. Pot čete Veselina Vujovića do Stavangerja na Norveškem je nekoliko podaljšala napaka na radarskem sistemu, zaradi katere je bil letalski promet v zahodni Norveški povsem ustavljen.

Z enourno zamudo so le prispeli na cilj, kjer so v večernih urah opravili prvi trening v DNB Areni, v kateri si rokometne tekme lahko ogleda pet tisoč ljudi. Še en trening, namenjen ponovitvi akcij, jih čaka jutri.

"Zagotovo bomo tako v obrambi kot v napadu odigrali nekoliko drugače, saj mislim, da smo vsi skupaj, igralci in trenerji, bolj kreativni od  Norvežanov. Drugače bo tudi zato, ker bosta verjetno v postavi tudi Vid Kavtičnik in Uroš Zorman, izjemno kakovostna igralca, ki sama od sebe prinašata spremembe. Upam, da bo njuna prisotnost v ekipi vplivala tudi na Norvežane. Mi moramo vseh 60 minut odigrati v visokem ritmu, zelo osredotočeni na cilj, brez padcev v igri in črnih lukenj, s čimer bi si izborili uvrstitev na svetovno prvenstvo 2017," je recept za uspeh opisal črnogorski strateg, ki bo 16 rokometašev za tekmo sporočil v sredo dopoldne.

Pogled kapetana Uroša Zormana:

"Na prednost se ne oziramo, gremo na zmago tudi v Stavangerju," pravi kapetan Uroš Zorman, ki bo, kot tudi Vid Kavtičnik, na povratni tekmi vendarle lahko zaigral (prvo srečanje sta oba izkušena rokometaša izpustila zaradi poškodbe). | Foto: Vid Ponikvar "Na prednost se ne oziramo, gremo na zmago tudi v Stavangerju," pravi kapetan Uroš Zorman, ki bo, kot tudi Vid Kavtičnik, na povratni tekmi vendarle lahko zaigral (prvo srečanje sta oba izkušena rokometaša izpustila zaradi poškodbe). Foto: Vid Ponikvar

"Mislim, da je vzdušje v reprezentanci na vrhuncu. Zelo uspešno sezono, ki je že za nami, želimo končati s piko na i - uvrstitvijo reprezentance na svetovno prvenstvo. Pri takih ekipah, kot sta Slovenija in Norveška, je lahko prednost šestih zadetkov s prve tekme velika ali pa majhna, a na to se sploh ne oziramo, temveč gremo na zmago tudi v Stavangerju."

 

Ne spreglejte