Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
24. 10. 2017,
17.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Jure Dolenec slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Torek, 24. 10. 2017, 17.35

6 let, 6 mesecev

Rokometna reprezentanca

Slovenci na testiranjih, Jure Dolenec ne bo igral s Hrvati #video #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Slovenija rokomet trening | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V četrtek rokometna reprezentanca v Stožicah (18.00) igra prvo od dveh pripravljalnih tekem s Hrvaško. Reprezentanti so opravili posebna testiranja. Na obeh obračunih pa bo manjkal Jure Dolenec.

Pred pripravljalnima tekmama za evropsko prvenstvo na Hrvaškem se bodo slovenski rokometaši dvakrat pomerili prav z njegovimi gostitelji. V četrtek bo Veselin Vujović ob tekmi legend oziroma nekdanjih reprezentantov ekipo popeljal v Stožice. V soboto pa dvoboj v Areni gosti Zagreb.

Ne na eni ne na drugi tekmi v slovenski ekipi ne bo člana Barcelone Jureta Dolenca, standardnega prvega desnega zunanjega igralca ekipe, ki se mu vlečejo težave s kolenom. Zdravstveno odsotni so tudi Jan Grebenc, Borut Mačkovšek in David Miklavčič. Nekaj preverjenih moči pa selektor tako ali tako ni poklical na tokratno akcijo.

Tisti, ki pa jih je, so se zbrali na Kodeljevem, kjer so se posvetili posebnim testiranjem. "Merimo sestavo telesa in motorične sposobnosti. In to tiste, ki so močno povezane z obremenitvami v igri. Merijo se tudi hitrost, moč nog in ramenskega sklepa, hitrostna in dolgotrajna vzdržljivost. Teh šest parametrov nam lahko izriše skoraj celotno sliko uspešnosti v rokometu. Vse 'zahodne' reprezentance delamo podobne nabore testov in imamo tudi rezultate zelo primerljive. Na osnovi tega testa bomo videli, kje smo v primerjavi s konkurenco. Imamo podatke Danske, Nemčije in drugih reprezentanc," je torkove aktivnosti reprezentantov pojasnil direktor reprezentance Uroč Mohorič: ''Telesna višina je najpomembnejši kriterij, nato eksplozivnost, hitrost, hitrostna vzdržljivost in tako naprej."

Tekma legend

Ljubljanska pripravljalna tekma s Hrvaško bo imela v Stožicah tudi praznični pridih - Rokometna zveza Slovenije bo namreč pred članskim dvobojem priredila Pozdrav legendam, poseben športno-humanitarni dogodek, na katerem se bodo zbrali rokometaši, ki so zastopali barve naše države v zadnjih 25 letih. Na tem seznamu je 98 igralcev, RZS pa bo izkupiček namenil za zdravljenje nekdanjega slovenskega reprezentanta Nenada Stojakovića.
Zanimanje za rokomet se je po uspehu slovenske rokometne reprezentance na januarskem svetovnem prvenstvu močno povečalo. Poleg novih rokometašev in rokometašic pa so pomemben del vsake tekme tudi sodniki.

Za nekdanje igralce in igralke, ki želijo kljub končani karieri ostati aktivni v športu, ki ga imajo radi, se priložnost za to ponuja prihodnji konec tedna, ko bo v Ljubljani potekal seminar za usposabljanje novih sodnikov.

 

Ne spreglejte