Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 1. 2021,
8.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Ljubomir Vranješ Miha Zarabec Matic Suholežnik slovenska rokometna reprezentanca kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Nedelja, 10. 1. 2021, 8.00

3 leta, 3 mesece

Pred tekmo Slovenija : Nizozemska

Slovenci na generalki pred svetovnim prvenstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
slovenska rokometna reprezentanca | Slovenci se bodo še drugič pomerili z Nizozemci. | Foto RZS/Danilo Kesić

Slovenci se bodo še drugič pomerili z Nizozemci.

Foto: RZS/Danilo Kesić

Pred slovensko rokometno reprezentanco je danes še druga tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo še drugič v tem tednu pomerili z Nizozemsko. Po sredini zmagi v Almereju (23:34) bodo varovanci Ljubomirja Vranješa v celjskem Zlatorogu lovili novi dve točki, hkrati pa bo to za slovenske rokometaše tudi zadnji preizkus pred začetkom svetovnega prvenstva v Egiptu.

Slovenska rokometna reprezentanca že komaj čaka začetek svetovnega prvenstva v Egiptu, kjer se bo poskušala vmešati v boj za najvišja mesta. A pred tem slovensko izbrano vrsto čaka še drugi preizkus v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Slovenci so v sredo po odličnem drugem polčasu na prvem obračunu v boju za nastop na turnirju stare celine vknjižili zanesljivo zmago proti Nizozemski, enake cilje pa imajo slovenski rokometaši tudi danes.

"Tokrat želimo imeti nad potekom tekme nadzor od prve do zadnje minute." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Tokrat želimo imeti nad potekom tekme nadzor od prve do zadnje minute." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Želimo napredovati kot ekipa, a naša želja je, da dvignemo tudi pripravljenost svojih igralcev. Zavedamo se, da smo dobra ekipa in da smo prvo tekmo dobili z enajstimi goli. A zdaj je pred nami nova tekma, na kateri se vse začenja z ničle. Tokrat želimo imeti nad potekom tekme nadzor od prve do zadnje minute," je pred nedeljsko tekmo dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ, ki bo v Celju lahko računal tudi na Tilna Kodrina, ki se je ekipi pridružil, potem ko je prebolel okužbo z novim koronavirusom.

Jure Dolenec
Sportal Pred letom in pol v pravem peklu, zdaj upa na vstopnico za raj

Zarabec nared

Miha Zarabec je okreval po poškodbi. | Foto: Reuters Miha Zarabec je okreval po poškodbi. Foto: Reuters Slovenski selektor pa bo lahko v Zlatorogu računal tudi na evropskega klubskega prvaka Miho Zarabca, ki je zaradi lažje poškodbe kolena izpustil prvi del priprav in prvi obračun z Nizozemsko. Treniral je po prilagojenem programu, zdaj pa je pripravljen na vse napore, ki jih prinaša zgoščen ritem tekem. "V Almereju je bilo pričakovati to, kar se je zgodilo. Na prvi skupni tekmi po dolgem času so se v igri dogajali vzponi in padci. Na koncu smo vseeno odigrali tako, kot se spodobi. V nedeljo je pred nami nova priložnost. Želimo si zmage in to, da obračun odigramo tako, kot se od nas pričakuje. Imamo veliko boljšo zasedbo od tekmecev. Smo favoriti, a to je treba upravičiti na igrišču," je prepričan Zarabec, ki že z nestrpnostjo pričakuje svojo prvo tekmo ob vrnitvi v slovensko izbrano vrsto.

Da v poštev prideta le dve točki, je zatrdil tudi krožni napadalec Matic Suholežnik. "Za nas šteje le zmaga. V Almereju smo drugih 30 minut igrali zelo dobro. Če tokrat to razširimo na 60 minut, težav ne bi smelo biti. Zagotovo je Nizozemska nekoliko netipična reprezentanca, ki ima v zunanji liniji več nižjih igralcev. To nam ni najbolj pogodu, saj smo mi telesno višji, a kakovost je na naši strani," pravi rokometaš Benfice.

Slovenci bodo v torek odpotovali v Egipt. | Foto: Reuters Slovenci bodo v torek odpotovali v Egipt. Foto: Reuters

V torek v deželo faraonov

S sredino prepričljivo zmago na gostovanju je Slovenija prevzela vodstvo v skupini 5. V njej je bila zaradi okužb s koronavirusom do sedaj odigrana le polovica predvidenih tekem. Slovenija se bo v deželo faraonov podala v torek zjutraj. Prvi preizkus med svetovno elito jo čaka v četrtek, ko se bo ob 18. uri pomerila z Južno Korejo. Z vmesnima dnevoma premora jo nato čakata še obračuna z Rusijo in Belorusijo.

Preberite še:

Sportal Po dolgotrajnem čakanju le prebili led: Ni bilo enostavno #video
Slovenija Portugalska, slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Za uvod dva obraza Slovencev in zanesljiva zmaga
Ne spreglejte