Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2012,
21.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Četrtek, 26. 1. 2012, 21.14

7 let, 12 mesecev

Slovenci 6., Danci evropski prvaki (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija je na EP osvojila šesto mesto, saj je izgubila z Makedonijo (27:28). Evropski prvak je postala Danska, ki je v finalu premagala domačo reprezentanco Srbije.

Slovenci so igrali za peto mesto in olimpijske kvalifikacije. V prvem polčasu je bila Makedonija boljši nasprotnik (12:16). Ko so Slovenci v drugi minuti drugega polčasa zapravili že tretji strel s sedmih metrov, je kazalo na visok poraz (12:17), nato pa so le zaigrali bolje. Po 12. obrambi Gorazda Škofa in zadetku Matjaža Brumna so povedli z 20:18. Nekaj minut pozneje je Kiril Lazarov priigral nov preobrat. Makedonci so devet minut do konca tako vodili za tri gole (23:26). V zadnjih minutah je odlično branil Primož Prošt in Slovence vrnil v igro (27:28). Zadnji napad na tekmi so imeli naši, a je žoga Sebastiana Skubeta za izenačenje in podaljšek nekaj sekund do konca za las zletela mimo makedonskega gola. Na olimpijske kvalifikacije gredo tako Makedonci.

Finalista EP sta Danska in domačin Srbija. Danci so v prvem polfinalu po slabem uvodu ujeli ritem in v prvem polfinalnem obračunu v Areni premagali Špance, ki so po prikazanih predstavah v prvem in drugem delu veljali za prve favorite turnirja. Španski rokometaši so v uvodnih 20 minutah prevladovali, nato pa so vajeti igre v svoje roke vzeli evropski prvaki iz leta 2008. Tekmeci s Pirenejskega polotoka so jim vseskozi dihali za ovratnik in v 59. minuti prek krilnega igralca Victorja Tomasa izenačili na 24:24, zmagoviti gol pa je 51 sekund pred koncem dosegel ostrostrelec Mikkel Hansen. V danski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Rasmus Lauge s šestimi, v španski pa Julen Aguinagalde s petimi goli.

Dance v nedeljskem finalu čaka dvoboj z gostiteljci, Srbi. Ti so v večernem polfinalu s 26:22 premagali povsem neprepoznavne Hrvate, ki so ob Špancih po prvem delu prvenstva veljali za glavne favorite za zlato kolajno. Hrvati so prvič zgrešili v osmi minuti, ob polčasu pa vodili s 14:13. Po odmoru pa povsem druga zgodba. Darko Stanić je nanizal 12 obramb. Hrvati so v prvih petnajstih minutah nadaljevanja dosegli le tri gole. V napadu so gostitelji z igro na črto izigravali hrvaško obrambo. Po zadetku Momirja Ilića za 25:20 je bilo v 53. minuti polfinale odločeno. Sbrski tako ohranjajo svoje upe na zlato in slovenske na olimpijski kvalifikacijski turnir.

Ne spreglejte