Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2013,
20.05

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor Branik Wisla Plock

Sobota, 9. 3. 2013, 20.05

3 leta, 3 mesece

Slab začetek drugega polčasa Mariborčanom preprečil slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši Maribora Branika so v 4. krogu skupinskega dela pokala EHF v gosteh izgubili proti Wisli Plock s 26:30 (12:15).

Potem ko so mariborski rokometaši v prejšnjem krogu na svojem igrišču presenetili bogato poljsko zasedbo, jim je ta v dvorani Orlen vrnila s podobno mero. Maribor, ki si je ključni zaostanek "pridelal" v uvodnih desetih minutah drugega polčasa, je doma slavil za tri gole, Wisla pa je danes Štajerce odpravila z razliko štirih zadetkov. Kljub temu Mariborčani vsaj začasno ostajajo na prvem mestu skupine C z dvema zmagama, remijem in porazom.

Mariborčani so tekmo dobro začeli in po zadetkih Nikole Špelića in Simona Razgorja po dveh minutah vodili z 2:0. A domači so se po začetnem šoku hitro pobrali in kmalu ujeli Štajerce, v deseti minuti pa po zaporednih zadetkih Michala Kubisztala ušli na 5:3. Isti igralec je v 13. minuti uspešno zadel še s sedmih metrov za vodstvo Wisle s 7:4. Razpoloženi Kubisztal je v 18. minuti poskrbel tudi že za pet zadetkov prednosti domače ekipe, ko je zadel za 11:6, na glavni odmor pa so gostitelji odšli s tremi zadetki naskoka (15:12).

Drugi polčas so bolje začeli domači rokometaši, ki so hitro spet pobegnili za pet golov, spet se je med strelce vpisal Kubisztal. Ko sta Adam Wisniewski v 35. in Muhamed Toromanović v 37. minuti prednost poljskega moštva povišala že na +7 (20:13), je bil zmagovalec praktično odločen, saj izbrancem Marka Šibile nikakor ni uspelo več ujeti pravega priključka z Wislo, ki je v 38. minuti vodila že z 22:14. Gosti se kljub visokemu zaostanku niso kar tako predali, temveč se v naslednjih minutah približali na 18:22, česa več pa jim ni uspelo narediti.

Pri domačih, katerih barve brani tudi slovenski rokometaš Boštjan Kavaš, je bil najboljši strelec Michal Kubisztal z devetimi goli, pri gostih pa je Marko Tarabochia zabil šest zadetkov.

Ne spreglejte